Migrationsverket försöker svälta ut bröderna


De båda döva iranska bröderna Sassan och Daniel berättade idag att de fått ett nytt utbetalningsbesked från Migrationsverket. Deras bidrag till mat och övriga omkostnader har sänkts från 2000 kronor per månad till 784 kronor. Bidraget delas nu också ut bara med 14 dagars intervaller. Det är tydligt att Migrationsverket försöker svälta ut bröderna. Jag tycker detta är fruktansvärt inhumant och jag vädjar till alla som läser om dem att sätta in en slant på Kristen Gemenskaps konto 5489-1536
Kampen för att de skall få stanna i Sverige fortsätter. Igår gick KDU ut med ett pressmeddelande till stöd för bröderna. Det strömmar också in mail och tidningen Hemmets Vän har en helsida i sitt senaste nummer om Sassan och Daniel. Se www.hemmetsvan.se Utdrag ur artikeln här:


De är döva men ska utvisas



Pastor Bengt Sjöberg i Filipstad, ombud för FARR i Värmland (Flyktinggruppernas och asylkommittéernas riksråd), som följt de bådas vistelse i Sverige under lång tid, har begärt att migrationsöverdomstolen skall granska och ompröva deras fall. Många enskilda men också organisationer som Sveriges Dövas Riksförbund, Liberala Ungdomsförbundet med flera har engagerat sig i männens situation.

- Tidigare har Migrationsverkets handläggare sagt att man inte kan avvisa flyktingar mot sin vilja eftersom det bara brukar resultera i dyra flygbiljetter fram och åter. Migrationsdomstolen säger att det inte är farligt i Iran längre, berättar han för Hemmets Vän.

Bengt Sjöberg har följt de båda brödernas vistelse i Sverige, där de nu fått meningsfulla sysslor på Erikshjälpens Second handbutik i Filipstad.

Läs mer i Hemmets Vän nr 21 2007.


Här är kort från dopgudstjänst när Sassan döptes i Betel i Hällefors. Daniel döptes i Dövkyrkan i Filadelfia Stockholm tidigare.

image37

Kommentarer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0