I fängelse för sin tro

I dagens gudstjänst,som församlingen Kristen Gemenskap hade i Pingstkyrkan, berättade
två personer om sin iver att vittna om vad de upplevt med Jesus, trots att de fått lida mycket för sin tro.

Heather hade rest i cirka sextio länder för att sprida biblar, bibeldelar och tidningar. Flera gånger hade hon och hennes man arresterats och fått tillbringa dagar i arrest och en gång i flera veckor på ett tullområde. Hetaher berättade hur hon fått vittna för männsikor i Algeriet, Tunisien, Pakistan, Georgien och andra länder.
Ibland fick de så ut det glada budskapet och ibland fick de skörda där andra sått. Så var det med folket i öknen som i sju år väntat på att någon skulle komma tillbaka och svara på alla frågor kring bibeln som de tidigare fått.
Vid ett tillfälle lyckades Heather rädda livet på en kvinna som fått missfall. Hela familjen tog sedan emot Jesus till frälsning.

En arabisk man talade också idag i gudstjänsten. Han berättade om hur hans familj och två andra familjer startat en församling som idag har två hundra medlemmar. Först samlades de i hemmen eftersom regimen inte tillät att någon talade om Jesus ute i samhället. Efter hand blev medlemmarna mer och mer frimodiga. De brukade även besöka muslimska familjer. De gjorde det med fara för sina liv. Genom att fråga kristna grannar fick de reda på vilka familjer som kunde tänkas vara öppna för samtal om kristen tro.
Församlingen brukar ibland fara till ett hotell där de kan ha bibelstudier, bada i swimmingpoolen, gå på sköna promenader och ha glädjefulla gudstjänster där de också kunde ha dop. Vi fick se några bilder från deras möten. När de sjöng lovsånger hade de flaggor i olika färger som de viftade med. Glädjen och tacksamheten till Jesus var stor. På grund av krig och våld har flera tvingats fly från sitt land.

Gudstjänstens tema var att våga stå för sin tro i vardagslivet även om man får lida för sin tro. Genom att varje medlem vittnar om sin tro växer församlingen och Filipstad och Hällefors kommer att förvandlas.

I gudstjänsten tackade vi Gud för att det under året förmedlats mer än 500 nya jobb i Filipstad. Vi har länge bett till Gud om fler arbeten. Vi skall fortsätta att tro och bedja och tala positivt om vår bygd. Det skall bli mer av framtidstro och optimism i våra bygder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0