Intressanta människor vi mött i helgen

Mirakel i staden Cali, Colombia

Igår träffade vi en kvinna från Colombia som besöker Sverige. Hon kommer från staden Cali, där knarkkungarna styrde för cirka tio år sedan. I samband med att en pastor i staden blev mördad på grund av sin kamp mot knarklangarna började stadens kristna samlas till enhetlig bön. Man blev fler och fler och efter en tid var man cirka 50 000 kristna på stadens största arena. När man haft ett helt dygn av bön minskade morden i stan och den ene efter den andre av knarkkungarna sattes i fängelse. Kyrkorna fylldes av nya människor och en del församlingar fick hålla gudstjänster både klockan 10, 12, 14 och 18. Politiker, filskådespelare och journalister samt en känd sportkommentator fick sina liv förvandlade och blev hängivna kristna.
Igår tittade vi på en film från Cali. Filmen heter Transformation. Kvinnan som besökte oss är pastorsfru och berättade att väckelsen fortsätter i staden. Det har startats flera nya församlingar och hela tiden är det många nya som tar emot Jesus till frälsning. Bön förändrade en hel stad.

Bergslagsmarknaden fick besök av BULLGERILLAN

På fredagskvällen var vi ute och gick med BULLGERILLAN på Bergslagsmarkanden i Hällefors. Bullar, kaffe och saft hade en strykande åtgång. Vi träffade många ungdomar som vi lärt känna i Hällefors. Även ordningsvakter, poliser, ungdomsledare och farsor och morsor på stan hälsade glatt.
Vi gick in på ungdomsgården och tittade på rodeo med tjuren Ferdinan. En kille var suverän på att hålla sig kvar på den helt vilda tjuren. Han satt minsann inte lugn under nån korkek i Hällefors utan var helt uppretad och försökte kasta av sig sina ryttare.
Tänk att det går så lätt att prata om Jesus på en marknad mitt i natten! Flera av ungdomarna tog emot tidningen ONE som vi hade med oss. Några ville komma till kyrkan och en flicka ville komma och hjälpa till på Erikshjälpen Second Hand. Ett par pojkar hade mycket gott att säga om de kristna församlingarnas mission och u-landsarbete.
Det är verkligen nyttigt att vara ute och träffa nya människor som vanligtsvis inte går i kyrkan.
En som är helt fantastiskt duktig att prata med folk är Christopher från Nigeria. Han är en mycket trevlig man som har lätt att få kontakt med folk. Han är också alltid så glad. Vi i Kristen Gemenskap är sååå glada för honom och hans familj. De är alltid så positiva och glada.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0