Från POINTLEX Advokaternas nyhetsbrev


Asylsökande får dåliga och oengagerade advokater är en av dagens huvudnyheter. Detta är något som jag tagit upp i min bok. Föredömliga advokater finns som ger sina klienter kopior på allt som de skriver och som håller den asylsökande informerad om allt som händer i ett ärende. Andra kommunicerar knappast någonting.
Det viktiga att varje kvinna som upplevt sexuella övergrepp och våldtäkter skall tillfrågas om hon vill ha en kvinnlig advokat, kvinnlig tolk och kvinnlig handläggare är knappast förekommande. Här behövs en skärpning Migrationsverket!


Asylsökande får dåliga advokater

Många asylsökande tilldelas flyktingadvokater som gör ett dåligt arbete. Det berättar Migrationsverkets personal för SR Ekot.

Alla asylsökande får ett offentligt biträde som ska hjälpa till att lyfta fram den asylsökandes hela historia. Det görs skriftligen i en inlaga till Migrationsverket. Men inlagorna är ofta av dålig kvalité. Ett exempel är ett offentligt biträde som skrivit en knapp sida om en man från Irak.

- Det brukar sällan vara så enkelt att det bara är ett par rader som är orsaken till att personen lämnat sitt hemland. Det säger nästan sig självt när man ser en inlaga på knappt en sida, att det måste vara något mer som ligger bakom säger Ann-Britt Andersson på Migrationsverket i Flen till SR Ekot.

Migrationsverkets ledning säger att verket ska bli bättre på att "plocka bort" dåliga biträden och verket arbetar med att ta fram nya rutiner.

2008-04-16 Kl 11:32
© Dagens PS, Scanpix (Foto), Sveriges Nyheter (Text)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0