Stoppa avvisningar till Kabul!

Jag fick idag ett pressmeddelande från Kristdemokraterna. Det är bra att de reagerar. Jag har redan skickat iväg det till flera av de nätverk som finns runt om i landet och som jobbar för att hjälpa asylsökande med fasta jobb som ändå hotas av utvisning. Den nya lagen om arbetskraftsinvandring skulle ge dem uppehållstillstånd om de kunde hålla sig kvar lagligt i Sverige till mitten av december då den nya lagen skall börja gälla. Så här står det i pressmeddelandet:

Pressmeddelande Stockholm 17 april 2008
Nu måste Dan Eliasson agera

- Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson måste enligt vår uppfattning genast agera och stoppa alla avvisningar till Afghanistan i avvaktan på Migrationsöverdomstolens vägledande domar. Det finns ingen rim och reson i att stressa fram beslut när det nu ligger ärenden hos Migrationsöverdomstolen som kommer att bli helt avgörande.
Det skriver de kristdemokratiska riksdagsledamöterna Alf Svensson och Eva Johnsson i ett öppet brev till Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson.
Migrationsdomstolen har slagit fast i en tredje dom att asylsökande till Kabul inte ska avvisas om de inte har anhöriga eller vänner i staden. Ändå avvisar Migrationsverket ensamstående just till Kabul.
Reza Rezai har av polisen i Ljungby mottagit ett avvisningsbeslut. På lördag blir han avvisad till Kabul.
- Vi kristdemokrater har engagerat oss i det enskilda fallet eftersom det belyser en viktig principiell inställning. Vi ska inte avvisa asylsökande som har fast, varaktig anställning. Vi har sagt att det är ologiskt, ickepragmatiskt och inhumant. Det finns inga vinnare utan bara förlorare på ett sådant förfarande, fortsätter Alf Svensson och Eva Johnsson i brevet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0