Biblar populära i Kina

Jag har lagft in två artiklar här från Svenska Bibellällskapet.
Jag är imponerad över utvecklingen i Kina när det gäller den kristna tron. Tänk att man nu kan trycka biblar i detta kommunistiska land. Så fantatstiskt att den kristna tron går fram så enormt i Kina.
De kristna har ju också sått med mycket tårar och lidande. Vi har sett en film från LJUS I ÖSTER som berättar om hur de kristna i Kina lidit under många år. Tusentals har suttit i fängelser och tusentals har misshandlats, förlorat sina jobb och jagats från by till by när de levt ut sin tro och vittnat om Jesus.


Biblar till Kina under sommar-OS

Biblar till Kina under sommar-OS2008 är ett mycket speciellt år för Kina. I augusti äger sommar-OS rum i Beijing och i september arrangeras även de Paralympiska spelen, för handikappidrottare, där.
Bibelsällskapet är med och ger stöd till kyrkan i Kina för tryckning av biblar inför OS. Man beräknar att nästan 100 000 biblar och bibeldelar trycks vid bibeltryckeriet i Nanjing för att finnas tillgängliga för deltagare och besökare av OS-evenemangen. Det berättar Kua Wee Seng, som arbetar med Bibelsällskapens verksamhet i Kina.
Det finns en särskild OS-utgåva som innehåller de fyra evangelierna på både kinesiska och engelska. Utanpå den kan man se det officiella OS-emblemet. Även hela biblar med både kinesiska och engelska samt andra bibelutgåvor kommer att tryckas och delas ut. Inte minst gäller det biblar och bibeldelar på kinesiska för de många besökare som beräknas komma från hela Kina.

Ge en gåva »

Det som sker i Kina är ett under

Kua Wee Seng, ansvarig för Bibelsällskapets arbete i KinaDet som har hänt med Bibeln i Kina är ett under. Från att vara förbjuden - och en stor bristvara - trycks det idag biblar som aldrig förr, konstaterar Kua Wee Seng, ansvarig för Bibelsällskapets arbete i Kina.
Det är officiellt bekräftat att Bibeln idag är den bok som säljer allra bäst. Det finns fler biblar i Kina än någon annan bok. Det ser jag som ett under. För 40 år sedan blev Bibeln beslagtagen, konfiskerad och bränd. Nu är Bibeln en bästsäljare. Bara Gud kan göra något sådant. Gud verkar genom myndigheterna, genom bibelsällskapen, genom alla givare. Det är ett under.
Det finns idag 70 distributionscentra, men vi behöver fler. Kina är ett stort land, och det krävs stor planering för att nå ut till församlingarna.




Över 1,3 miljarder kineser saknar fortfarande en bibel

Saknar fortfarande en bibelVarje år trycks biblar i Kina, betalda genom gåvor från Sverige. Tillsammans med gåvor från andra länder gör pengarna från Sverige det möjligt att trycka närmare fyra miljoner biblar. Dessa sänds till församlingar över hela Kina.
Den 18 maj i år öppnade världens största bibeltryckeri. Det gamla blev för litet. Det nya hypermoderna tryckeriet kan producera över en miljon biblar i månaden och fördubblar kapaciteten jämfört med det gamla tryckeriet. För trots stor produktion är det fortfarande brist på biblar i Kina. Vi hör om troende som inte


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0