ID-kort på bank igen...

Idag har Radio Värmland och Värmlandsnytt gjort inslag om Alice och hennes försök att få id-kort på någon bank. SVT Värmlandsnytt tog god tid på sig att filma i stan och även hemma hos Alice i Storfors. När inslagen sändes fick vi reda på att chefen för Handelsbanken ringt till media och sagt att Alice får id-kort om jag följer med henne och intygar hennes identitet.
Men hur går det för andra då? Om det nu inte finns nån "Bengt" i Kristinehamn eller nån "Bengt" i Torsby, hur ska det gå för dem där som behöver ett id-kort.
Det sämsta idag var väl när en av cheferna på en bank i Karlstad yttrade i TV att det "handlar om en känsla" mellan kunden och handläggaren. Nej, fy så orättvist!!! Skall godtycket råda?
När Migrationsverket ger permanent uppehållstillstånd har de kollat identiteten noga. Om den är oklar får man tillfälligt uppehållstillstånd för att få tid på sig att klargöra sin identitet. Alice har permanent uppehållstillstånd och Skatteverket har även gett henne personbevis. Då fattar jag inte hur banker kan vägra ge id-kort som de tar bra betalt för och gör reklam på Internet att de utför denna tjänst.
Får se nu hur det går på Handelsbanken i morn klockan 10.
Jag tänker ändå ta upp detta med politiker och andra organisationer för att se till att enhetliga regler införs och att svenska staten utfärdar id-kort till dem som styrkt sin identitet.
Idag mötte vi en EU-medborgare som har köpt hus i Filipstad och som har ett företag. Han är välkommen att betala sina räkningar på bankerna, men han har i ETT ÅR försökt få ett id-kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0