Kristen Gemenskap i Ställdalen



Igår var jag i Ställdalen. Där har våra medlemmar Sten-Olov och Elly Arnesson tillsammamns med vänner startat missionsföreningen Kristen Gemenskap i Ställdalen. Sten-Olov kommer från dessa bygder och han känner starkt för att starta en kristen verksamhet i sin hembygd speciellt sedan pingstförsamlingen sålde sitt kapell i Ställdalen för en tid sedan. Verksamheten och gemenskapen är öppen för alla människor och det var mycket tydligt igår. Folk från det lilla samhället hade mött upp såväl som gäster både från Grängesberg, Kopparberg och Stråssa m.fl orter. Jag fick några ord med förre ICA-handlaren i Ställdalen som nyligen måst stänga butiken. I veckan stängdes även ett litet café närmaste granne till lokalen där Kristen Gemenskap håller till. Folk i bygden är mycket glada att det startar en ny verksamhet och de får ett ställe att träffas på. I varje möte tas god tid till fika och gemenskap kring fikaborden.
Själva gudstjänsten igår var något utav det härligaste och mest underbara man kan vara med om. Härlig musik och lovsång. Två duktiga dragspelare och gitarrister samt en man med ett helt batteri munspel. Bön, predikan och spontana vittnesbörd och tillbedjan och lovsång som aldrig tycktes ta slut. Något av den gamla tidens härliga "väckelsemötesatmosfär". Jag stortrivdes. Vännerna hade också samlat in 1500 kronor till Kristen Gemenskaps i Filipstad-Hällefors missionsarbete.
Nerikes Allehanda skulle komma och göra en intervju, men de dök aldrig upp. Kanske ett missförstånd eller någon stor annan nyhet på gång i Kopparberg-Ställdalen. Hur som helst ringde vi till redaktionen i Örebro, men de fick inte tag på journalisten på någon av hennes telefoner.



Här är det Willis som avslutade gudstjänstdelen. Willis är med i Pingstkyrkan i Kopparberg. Han har ett hjärta för alla kristna och trivdes i gemenskapen igår. En man som jag lärt känna och respektera. han ställer också verkligen upp när det gäller att hjälpa folk i nöd, även om det skulle innebära uppoffringar och långa bilresor! Tack!
När vi i Kristen Gemenskap Filipstad-Hällefors startade vår församling uttryckte vi en önskan att få vara en andlig kraftcentral för hela Bergslagen. Vår vison som du kan hitta på vår hemsida www.kristengemenskap.nu gäller hela Bergslagen och i mån av ork, tid och kraft vill vi stödja och samarbeta med andra som delar den visionen att få se hur vår del av Sverige blir PÅKRISTNAT (ett nytt ord som snart kanske godkänns av Svenska Akademin)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0