Kyrkan och flyktingen

Apropå artiekl i DAGEN idag:
www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160807

Idag har tidningen DAGEN en artikel från Pingströrelsens predikantvecka där flera deltagare berättat positiva glimtar från arbetet med integration av invandrare och flyktingar. Jättebra att denna fråga lyfts fram på Predikantveckan.
Igår var vi samlade i Örebro inom EFK:s integrations och migrationsråd. Vi samtalade om hur vi skall kunna hjälpa flyktingar, stimulera fler församlingar att börja eller utveckla sitt engagemang i dessa frågor.
Vi pratade om att bygga en hemsida för intresserade församlingar och enskilda och vi pratade om att skapa ett chattforum och en hemsida för dem som har frågor om kristen tro i förhållande till andra religioner, speciellt islam. Vi gick ner i källaren på Olaigatan där vi försåg oss med en mängd tidningar och småböcker på arabiska.
EFK:s grupp vill uppmuntra församlingar att integrera nysvenskarna i det vardagliga gudstjänstlivet och i församlingarnas ordinarie arbete och samlingar, inte att de skall ha sin egen verksamhet för sig själva i någon källarlokal. Vi måste tänka på andra generationens nysvenskar. De måste kunna relatera till sina skolkamrater och ta med dem till kyrkans aktiviteter. Var femte invånare i Sverige har invandrarbakgrund. Det måste visa sig i våra församlingar.
När jag kom hem från Örebro hade jag ett mail från en församling som har kommit i kontakt med flera "papperslösa" invandrare. Nu undrade man hur man skall kunna ge dem råd och hjälp. Bra! Jag har skickat lite förslag och det är just detta som jag märker mer och mer. Fler och fler församlingar vaknar till när en flykting knackar på dörren eller någon flykting som gått i gudstjänsterna plötsligt får ett avvisningsbeslut. DÅ, om inte förr, börjar man fråga sig hur asylsystemet fungerar och varifrån man kan få hjälp och goda råd.
Läs lite lite längre ner här på bloggen om aktuella fall som vi har engagerat oss i just nu. Vi skulle behöva vara fler som räcker ut en hjälpande hand till FRÄMLINGEN SOM KNACKAR PÅ VÅR DÖRR.
ETT TIPS: GÅ IN OCH LADDA NER FARRS GODA RÅD PÅ
http://www.farr.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0