Migrationsverket och de kristna i Mellanöstern

Tidningen DAGEN skriver idag om detta ämne. Jag har gjort följande kommentar på artikeln som kan läsas om du klickar på länken nedan.

Sverige kan naturligtvis inte ta emot alla kristna från Mellanöstern, men vi har många som varit här i flera år och som inte tas på allvar när de framför sina asylskäl. Migationsverket förstår inte att de oftast inte kan få hjälp av sitt lands myndigheter eftersom kristna diskrimineras.
Vi har i vår barngrupp flera familjer från t.ex Libanon som alla går i svensk skola och föräldrarna har arbete (dock inte heltid) men de skall utvisas efter tre till fem års vistelse i vårt land.
Konvertiter tas heller inte på allvar utan uppmanas att ligga lågt med sin tro. Det måste väl vara en rättighet att få leva ut sin kristna tro.
Inför denna julhelg är det flera asylsökande som förtvivlat knackar på kyrkans dörr och vill ha hjälp.

Idag skriver jag till Migrationsdomstolen angående en ung man som blivit kristen i Irak. Han är analfabet, men har gått på bibelundervisning i Sverige och efter moget övervägande döpt sig. Migrationsdomstolen förstår inte hur hans tro skulle kunna innebära problem för honom. Jag ska skicka boken HEMLIG FRIHET (utgiven på GOSPEL MEDIA )www.gospelmedia.se samt ett antal dokument från Freedom in the world, Open Doors m.fl organisationer.

Ett nätverk som jag är med i försöker påverka Migrationsverkets handläggare att ta med den kristna trons betydelse i asylutredninggar. Hittills har intresset från Migrationsverket varit svalt. HBT-rörelsens argument har dock Migrationsverket förstått och börjat agera efter.


www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161356

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0