NYÅRSFEST I BETEL-TOPPENKVÄLL

                      image86
Vi hade en underbar kväll i vår kyrka i Hällefors på nyårsafton.
Vi började med att äta riktigt gott. Tomas Foogde inledde sedan med tankar inför det nya året och Inger Gustafsson, en av våra nya medlemmar, hade valt några lämpliga lekar där vi fick röra på oss och skratta.
Lars-Åke Hugosson lät oss sedan få följa med på några av hans och Kerstins resor både i USA, Kirgizistan, Norge och Sverige. Mycket vackra naturbilder och skön musik i bakgrunden.
Inger ledde sen en jättebra "uppmuntringsaktivitet". Hon delade ut lappar och knappnålar till var och en av oss. Vi fick sätta på en lapp på ryggen. Alla skulle sedan skriva något uppmuntrande ord på allas ryggar. Nu uppstod en enorm aktivitet och många härliga skratt när vi till exempel kunde se fem eller sex personer stå tätt bakom varandra med böjda ryggar för att skriva på varandras lappar. Efter tolvslaget fick alla ta fram sina lappar och gå in i det nya året med cirka 40 uppmuntrande ord som trofast vän, rättvis, segervinnare, medkännande och bra kompis.
Efter sång och musik, lovsång och tillbedjan talade jag om hur viktigt det är att gå in i ett nytt år och lägga bakom sig oförrätter och annat som kan skapa bitterhet i våra liv. Jag tog berättelsen om Josef som blev såld av sina bröder till Egypten som exempel på något ont som Gud kunde förvandla till något positivt. Det onda som bröderna tänkte ut ledde till en hel släkt räddning, ja ett helt folks räddning. Josef ville inte hämnas på sina bröder utan han överraskade dem med att säga att de inte skulle vara rädda eftersom allt som hänt ingick i Guds plan.
Vi skall leva i nuet och se framåt och se på Jesus Kristus och vad han gjort och gör för oss. Bitterhet, hat, hämnd gör bara att vi förstör våra liv.
Vid tolvslaget överlät vi våra liv till tjänst för Gud och sen utbröt ett kramkalas där alla fick känna sig inneslutna i kärlek och omtanke. Därefter gick vi ut och tittade på raketer. I år hade församlingen inte köpt några smällare eftersom vi vill vara sparsamma med pengarna och även tänka på miljön. Det fanns hur många raketer som helst att titta på runt omkring kyrkan och de var helt gratis också.
                 image87
Här håller Inger på att ta ut ett lag till en lek. Jag försöker tolka till engelska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0