Storpublik i Dala-Järna

"Se främlingen mitt ibland oss" var ämnet för ett seminarium i Källartorpskyrkan i Dala-Järna ikväll den 19 januari.  Det var samtliga kyrkor i Dala-Järna och Vansbro som hade inbjudit mig att berätta om flyktingengagemanget och boken "När världen kom till stan". Närmare 100 personer deltog och bland dem var flera politiker bland annat kommunalrådet i Vansbro kommun, Torsten Larsson.

Vansbro kommun ska för första gången ta emot kommunplacerade flyktingar och ville på detta sätt förbereda befolkningen på mottagandet. Man ser det som mycket positivt om familjer och enskilda kan vara "fadderfamiljer" för nysvenskarna och hjälpa till med integreringen i samhället.

Jag hade min son Josef med mig och även hans son Nathanael. Vi sålde många böcker och fick även två stora säckar med nya vinterkläder, även barnkläder som vi skall dela ut till flyktingar. En person kom med en dator som vi skall ge till en av våra nysvenskar i Filipstad. Josef hade också med sig två datorer från en affärsman i Örebro som också vill uppmuntra några nysvenskar här i Filipstad.

Det var också mycket roligt att träffa Ayman som fått jobb på Erikshjälpen i Dala-Järna. Han kom med sin familj till Erikshjälpen för tre, fyra år sen och har nu haft jobb i Dalarna i drygt två år. DE VÄNTAR FORTFARANDE PÅ UPPEHÅLLSTILLSTÅND TROTS JOBB OCH TVÅ BARN SOM ÄR FÖDDA I SVERIGE!!!

Det var mycket roligt att få träffa flera familjer och enskilda som vid ett flertal tillfällen ställt upp för att hjälpa oss med flyktingar i nöd, även med att ta emot asylsökande som behöver komma ifrån en period i väntan på att vi skall få fram nya fakta i asylärendet. Roligt att spela tillsammans med svågrarna Aron och Levi som spelar saxofon och dragspel.

Ja, det var mycket inspirerande att få möta alla dessa vänner ikväll. TACK SKA NI HA!

Det enda minus var att både Falu-Kuriren och Dala Demokraten, som lovat att komma och referera samlingen, inte dök upp, men det kanske hände något akut och stort på mediafronten denna kväll. När vi åkte förbi Församlingshemmet såg vi att det var fullsatt med folk och flera bilar var på väg. Jag hade skickat böcker till båda journalisterna och en bok till Göran Greijder på DD. De kommer säkert att följa upp samlingen med en intervju på måndag.

Resan hem gick bra trots en hel del snö och is uppe på bergen vid Kroktorp och innan Tyfors.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0