Avlyssnat.se hänger ut riksdagsledamöter

Kritiken mot FRA och statens rätt att filtrera svenskens e-post och internettrafik har fått många att reagera.
Man säger att man gör detta för att motverka brottslighet och terrorism. Genom att datorprogrammen skall reagera på vissa sökord tror man sig kunna läsa t.ex terroristernas planer. Tror någon att brottslingarna skulle bete sig så klantigt?
Civil olydnad i form av att gömma flyktingar är inte brottsligt. Ändå är vi som ibland ägnar oss åt det mycket försiktiga med att i mail och sms reogöra för adresser och detaljer. En professor vid Stockholms universitet varnade flera av oss som är verksamma i flyktingrörelsen för att våra telefoner förmodligen var avlyssnade. Detta var cirka tre, fyra år sedan. Ibland använder vi kodade ord och uttryck, men för det mesta delar vi information via andra vägar och kanaler. Att tro att brottssyndikat och stora brottsliga nätverk skulle vara mer oförsiktiga än oss flyktinggömmare är naivt.
Nej det är oss vanliga medborgare som denna lag drabbar. Inte för att det gör något när man har rent samvete, men undrar hur beslutsfattarna tänker när deras tankar och privatliv kommer att offentliggöras. En internetsajt har skapats som kommer att hänga ut riksdagsledamöters vardagsliv med bild, text och film. Sajten heter http://tjuvtittat.se/avlyssnat/lillasyster-star-upp-mot-storebror/

Så här skriver de om sig själva:

"Den 18 juni 2008 införde Sveriges riksdag allmän avlyssning av alla svenska medborgare, utan krav på brottsmisstanke. Det betyder att alla våra mejl/samtal och den personliga information de kan innehålla nu kan avläsas av FRA (Försvarets Radioanstalt). Lagförslaget har fått mycket hård kritik från tunga instanser, men röstades ändå igenom.

Denna sajt har skapats för att ge igen på de riksdagsledamöter som försöker ta ifrån oss vår frihet och kränka vår personliga integritet. Om storebror vill övervaka oss, så måste någon övervaka storebror! Vi ska publicera tjuvlyssnade samtal, smygtagna bilder, hemliga videoinspelningar, ja allt som kan vara av allmänt intresse.

Det spelar ingen roll om de pratar med makarna i mobilen, eller besöker mormor på ålderdomshemmet. Överallt kommer era, folkets, öron och ögon att finnas. Politikerna ska inte gå säkra någonstans. Tar de vår frihet, tar vi deras. Alla som röstande nej till lagförslaget kan emotse en mildare behandling. Resten är nu övervakade 24/7."

Om du klickar på denna länk bör du kunna läsa mer om detta initiativ.

City.se: Avlyssnarna ska avlyssnas

Nu har Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning lagt fram ett förslag att vi bloggare skall registreras. Tydligen vill STOREBROR ha ytterligare kontroll. KDU delade ut Georg Orwells bok 1984 till alla riksdagsledamöter för Kristdemokraterna för att varna dem för storebrorssamhället som ser, hör och registrerar allt vad medborgarna har för sig. Ingen av Kd:s riksdagsledamöter fronderade mot partiet och regeringens linje i FRA-frågan. Tråkigt!
Den estniska parlamentsledamoten i EU, Marianne Mikko säger att den anonymitet som idag råder på nätet är ett problem och därför skall bloggarna kategoriseras uttifrån sina åsikter! EU-parlamentet skall rösta om förslaget i höst.
Visst är det bäst att stå för sina åsikter med namn, men alla måste få en chans att uttrycka sina åsikter, även om man på grund av rädsla för sin arbetsgivare känner sig tvungen att vara anonym.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0