Migrationsverkets chef gör inlägg om Sassan och Daniel

För länge sedan gjorde jag en anmälan till Justitiekanslern om att de båda döva iranska bröderna Sassan och Daniel inte får den ersättning som Länsrätten tilldömt dem. De får endast halv ersättning.
JK har lyssnat på våra argument och jag trodde att nu snart kommer ett beslut. I stället fick jag för ett par dagar sedan läsa ett yttrande från högste chefen för verket, nämligen Dan Eliasson. Han skriver att bröderna visst fått full ersättning och att MIG följer Länsrättens dom. För att få till den uppgiften har han trixat med sanningen på så sätt ATT HAN SKRIVER ATT DE FÅTT FULL ERSÄTTNING FRÅN OCH MED ETT DATUM TILL OCH MED ETT ANNAT DATUM DÅ HAN PÅSTÅR ATT DE AVVIKIT. Till saken hör att de bott på samma adress ett helt år.
Nu förväntar jag mig att bröderna får full ersättning till dess att de får uppehållstillstånd.
JAG FATTAR INTE HUR MAN KAN BEHANDLA DESSA TVÅ DÖVA BRÖDER SÅ HÅRT NÄR ALLA INBLANDADE PARTER SÄGER ATT DET INTE GÅR ATT AVVISA DEM TILL IRAN. HUR KAN MAN DÅ FÖRSÖKA SVÄLTA UT DEM, TRYCKA NER DEM SÅ ATT DE FRIVILLIGT SKALL LÄMNA SVERIGE OCH LÅTA DEM FÅ EXISTERA I INGENMANSLAND.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0