Nyhemsveckan och Torpkonferensen

Denna kylslagna midsommarhelg har Maud och jag kunnat delta i två av vårt lands största kristna konferenser. Fysiskt på Torp utanför Kumla och via Kanal 10 på Nyhem utanför Mullsjö. Det är faktiskt jätteskönt att kunna sitta hemma med kaffemuggen och en ostmacka i handen och ta aktiv del i gudstjänsten från Nyhem. Vi var ju på Torp igår och träffade många människor och fick uppleva atmosfären när tusentals människor samlas för att gemensamt tillbe Herren. Det är naturligtvis det bästa, men när värken sätter in och det gör så ont att sitta, att du knappt kan tänka på något annat, längtar man hem till fåtöljen där man kan ligga ner och titta på TV.
Igår var vi med på Torp då missionen stod i fokus. Det var ungdomar som berättade om Step Out, missionärer och biståndsarbetare som delgav upplevelser från Mellanöstern, Nepal, Zambia och Sydafrika. Några hade jobbat med att utbilda lärare, någon annan hade utbildat pastorer och ledare i växande församlingar där nya församlingar på ett naturligt sätt växer upp. Behovet av ledare är enormt.
En av ungdomarna som berättade var så berörd av en afrikansk kvinna som försörjde ett 20-tal barn på sin lön. Trots detta kunde hon inte säga nej till att ta emot ytterligare några barn i sitt hem.Den unge grabben från Sverige fick sitt liv förvandlat när han såg denna utgivande kärlek. När han kom hem till Sverige förändrades hans tänkande och prioriteringar.
En familj berättade att de nu åker till Serbien för att bland annat hjälpa romer som är svårt diskriminerade i Serbien. Jag som träffat många romer från Serbien och Kosovo vet att denna familj säkert kommer att få se mycket nöd och att de absolut kommer att få vara många till hjälp och stöd. Romerna får inte tillgång till sjukvård och de flesta är arbetslösa, några försörjer sig genom att sälja saker som de hittat på soptippen.
I slutet av gudstjänsten talades det om brödet som  kommer tillbaka varifrån det sänts ut. Nu ser vi hur pastorer och evangelister från våra missionsländer kommer till Sverige och får vara med och tända nytt liv i våra församlingar. I många av de länder dit Sverige skickade vittnen brinner väckelsens eld mycket stark. Kyrkorna fylls flera gånger på en söndag och skaror tar emot Jesus till frälsning. I dessa växande kyrkor ber man regelbundet för det sekulariserade Europa och Sverige. Den brasilianske förkunnaren som avslutade gudstjänsten på Torp talade med stor kärlek och värme om sin tacksamhet för missionärernas insatser, men man förstod att han kände nöd för vårt land. Vi behöver verkligen uppleva förnyelse i kärleken till Gud och vår nästa och våga ta ett steg framåt i tro och leva ut vår tro och kallelse.
Svenskarnas hjärtan skriker och hungrar efter mening i livet, efter hopp, kärlek och glädje. Hopas att elden som tänds i konferenshjärtana bevaras brinnande och omsätts i praktisk handling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0