Filipstads kyrkor ber för kidnappad irakisk ärkebiskop

Idag mötte jag en grupp kristna och muslimer från Irak som engagerat sig för att fästa omvärldens uppmärksamhet på situationen i Irak. Det är fortfarande krigstillstånd i landet hävdar de och när som helst kan man bli dödad av en bomb.
Gruppen från Irak är asylsökande som bor i Lesjöfors, Persberg och Filipstad. De vill att kyrkorna i Filipstad skall bedja och agera för att försöka rädda den kidnappade ärkebiskopen Paulos Faraj Rahho vars båda livvakter och chaufför dödades i samband med kidnappningen. Ärkebiskopens liv är i stor fara.
I Johanneskyrkan i Södertälje är det förbön varje kväll för ärkebiskopen. Där bor många av de kaldeisk-katolska invandrarna från Irak.
Senare på dagen hade vi Allkristna Rådet i Vasakyrkan då representanter för Vasakyrkan, Pingstkyrkan, Svenska Kyrkan och Kristen Gemenskap möttes. Vi beslöt då att ha förbön i kyrkorna i helgen och ställa oss bakom den önskan om att få leva i fred och frihet som dessa irakiska asylsökande gav uttryck för. Under kvällen kunde man höra om fler bomber i Irak med många dödade. Det är absolut inte lugnt i Irak och vi hoppas, tror och arbetar för att dessa våra vänner skall få stanna i Sverige.
En av familjerna på bilden har tillsammans med sitt lilla barn på sin färd mot Sverige suttit i fängelse i Grekland i 9 dygn och blivit mycket illa behandlade. Nu fruktar de att bli skickade tillbaka till Grekland för att utvisas till krigets Irak. En dom i Migrationsdomstolen i Malmö ger även denna familj nytt hopp att Sverige kanske tar upp deras asylansökan.
image106

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0