Arbetskraftsinvandring diskuteras i riksdagen onsdag 12 november

Bodil Ceballos är hittills den enda ledamoten i socialförsäkringsutskottet som besvarat mitt brev. Jag skrev och berättade om Ayman som är butiksansvarig på Erikshjälpen i Dala-Järna. Bodil kanske kommer att ta upp hans ärende i riksdagens debatt i morgon. BRA!
Aymans har tre barn som alla är födda i Sverige. han har haft jobb i tre år. Det är fullständigt obegripligt att regeringen inte kan göra undantag för honom och kanske 5-600 personer i samma situation som han.
Bodil skrev bland annat detta:

"Jag håller med dig om att det är galet att inte de som redan fått avslagsbeslut kan omfattas av den nya lagen. Vi försökte få regeringen med oss på en sån regel men lyckades inte med det. Risken var stor att det inte skulle bli något s.k. spårbyte alls men tillsammans med Kd drev vi igenom det åtminstone. Vi har inte gett upp förstås och hoppas nu att regeringen under påtryckningar från en relativt stor grupp moderata riksdagsledamöter tar nya initiativ i frågan. Samtidigt försöker vi i samband med översynen av utlänningslagen som ska vara klar 27 februari få regeringen att ändra vissa regler så att det ska vara möjligt att söka inifrån landet.

Ju mer opinion ute i landet desto större chans att det blir en förändring. Migrationsministern vill inte genomföra en regularisering men med stort tryck från allmänheten och från sina egna partikamrater kan vi kanske få något att hända".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0