Skogspromenad med minnen

FÖLJ MED MAUD OCH MIG PÅ EN SKOGSPROMENAD RUNT ABBORRTJÄRN. VI MINDES GÖMDA FLYKTINGARS DOP OCH EN TRAGISK OLYCKA.

Vi brukar gå runt Abborrtjärn lite då och då. Ibland blir det två gånger i veckan och ibland blir det mer sällan. Det är sex kilometer och det brukar ta 55 minuter. Idag tog det längre tid eftersom vi tog det mycket lugnt och jag stannade och tog några kort. Vill du se?


Vi går på en gammal järnvägsbank som användes för att köra malm mellan Persberg och Filipstad.




Här dödades en ung flicka när den bil hon färdades i körde rätt in i trädet. Hennes mor och andra ser till att minnas flickan. På ett litet kort står det: "Jesus älskar Dig"


Vi passerar kolonilotten LYCKAN. Här finner många filipstadsbor lugn och ro och tillför det egna köket med morötter, potatis, gurkor och enorma pumpor m.m. (Vi har fått smaka av Blomkvists)


Här håller man på att lägga ut mer sand vid den lilla badplatsen. Både här och längst bort i bild har vi haft dop. En gång döpte vi två iranier som levde som gömda under något år. De kom på besök och vi hade haft kontakt med dem under lång tid. Vi visste att de hade blivit kristna efter moget övervägande. Vi har också döpt svenskar och en man från Elfenbenskusten. Hans fru från Frankrike hade rest ända från Paris för att vara med på dopet. Senare på dagen hade vi vigsel för dem på Erikshjälpens café. Ja, vi har upplevt ett och annat de senaste åren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0