Jesus är Gud

Ikväll på vår samling talade vi om att JESUS ÄR GUD.
Judarna var villiga att dö i stället för att kalla kejsaren herre. Däremot skriver de judiska författarna om Jesus som HERREN vilket syftar på Gud. Dessa författare skrev vad den helige Ande ingav dem att skriva. Gud utandade sitt ord och där står det tydligt och klart att Jesus är herre. De första kristna hade inga problem med att kalla Jesus för HERRE. Jesus själv säger gång på gång JAG ÄR (JAHVE) livets bröd, JAG ÄR världens ljus o.s.v. Jesus använder alltså ordet för Gud om sig själv.
Jesus är också det perfekta offret som Gud krävde för våra synders förlåtelse. Om inte Jesus var Gud skulle vår försoning med Gud inte vara fullständig. Gud bevisade att Jesus är Gud genom att uppväcka Jesus från döden. Döden kunde inte behålla Jesus eftersom han är Gud.
Jesus var med i skapelsens ögonblick. Gud sa: "låt oss göra....." Guds Ande svävade över vattnet. Där fanns redan från bibelns första rader den treenige guden.
När Tomas och andra lärjungar faller ner inför Jesus och tillber blir de inte tillrättavisade av Jesus vilket de skulle ha blivit om de missuppfattat saken. Nej, det är verkligen sant: Det finns bara en Gud, men han uppenbarar sig som GUD FADERN; GUD SONEN OCH GUD DEN HELIGE ANDE. Precis som 1gånger 1gånger1 är ett och precis som vatten kan vara ånga, is och vatten men ändå samma kemiska formel H2O är JESUS OCH GUD ETT!

Vi läste ikväll några av de verser som du ser här:

Jesus säger aldrig i bibeln de exakta orden, "Jag är Gud." Däremot, betyder inte det att Han aldrig påstod att Han var Gud. Ta t.ex. Jesu ord i Johannesevangeliet 10:30, "Jag och fadern är ett". I första stund ser det inte ut att vara ett påstående om att vara Gud. Om vi däremot, tittar på den judiska reaktionen på Hans påstående "Judarna svarade: Det är inte för någon god gärning vi stenar dig, utan för att du hädar och gör dig själv till Gud, fast du är människa" (Johannesevangeliet 10:33). Judarna förstod Jesu påstående som ett uttalande om att vara Gud. I de följande verserna rättar aldrig Jesus judarna genom att säga, "Jag påstod aldrig att jag är Gud." Det tyder på att Jesus verkligen påstod att Han var Gud genom att säga, "Jag och fadern är ett" (Johannesevangeliet 10:30). Johannesevangeliet 8:58 är ett annat exempel. Jesus svarade, innan Abraham var född, fanns jag!" Judarna tog upp stenar och försökte stena Jesus (Johannesevangeliet 8:59). Varför skulle judarna vilja stena Jesus om Han inte hade sagt något de tyckte var uppretande, ett påstående om att vara Gud?

I Johannesevangeliet 1:1 står det "ordet var Gud." I Johannesevangeliet 1:14 står det "ordet blev kött" Detta tyder på att Jesus är Gud i köttet. Apostlagärningarna berättar för oss, "...Var herdar för Guds församling, som Han har vunnit åt sig med sin Sons blod." Vem köpte kyrkan med Hans eget blod? Jesus Kristus. (Apostlagärningarna 20:28) Det visar att Gud köpt församlingen med Hans eget blod. Därför vet vi att Jesus är Gud!

Tomas möter Jesus med orden "Herre min Gud" (Johannesevangeliet 20:28). Jesus rättar inte honom. Titus 2:13 uppmuntrar oss att vänta på vår kommande Gud och frälsare - Jesus Kristus (titta också på 2 Petrus 1:1)

I Uppenbarelseboken uppmanar en ängel aposteln Johannes att bara lovsjunga Gud (uppenbarelseboken 19:10). Ett antal gånger i bibeln tar Jesus emot lovsång. (Matteusevangeliet 2:11; 14:33; 28:9,17; Lukasevangeliet 24:52; Johannesevangeliet 9:38) Han tillrättavisar aldrig människor som lovsjunger Honom. Om Jesus inte var Gud, skulle Han sagt till människor att inte lovsjunga honom, precis som ängeln i Uppenbarelseboken hade gjort. Det finns många andra verser i bibeln som argumenterar för Jesu gudomlighet.

Den mest viktiga anledningen att Jesus måste vara Gud är att om Han inte är Gud, skulle inte Hans död ha varit tillräcklig för att betala skulden för hela världens synder (1 Johannesbrevet 2:2). Bara Gud kan betala en oändlig skuld. Bara Gud kan ta på sig hela världens synd (2 korintierbrevet 5:21), död, och uppstå - Hans seger över synden och döden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0