Vilohelg i Dalarna

Denna helg bär det iväg till Dala-Järna för några dagars avkoppling. Det betyder förmodligen att det inte heller blir något bloggande förrän söndag kväll. Undrar vad Kalla Fakta på TV 4 ska handla om på söndag. Jag fick ett mail från Gustav Fridolin (som jobbar på V 4) att jag inte får missa programmet på söndag. Han skrev bara "Sverige har gjort det igen". Gustav Fridolin och jag hade en hel del kontakt för några år sedan när han var riksdagsman för Miljöpartiet de gröna. Han var oerhört engagerad i flyktinfrågor. I samband med den tillfälliga lagen som gav många gömda uppehållstillstånd hade vi kontakt väldigt ofta.
Igår hade vi butiksråd på Erikshjälpen Second Hand. De som kom från riksorganisationen var imponerade att vi lyckats så bra i butiken det senaste halvåret. Nu började de tala om att bygga ut och utöka butiksytan. Vi har tidigare expanderat i båda riktningarna och både tagit över den gamla Teliabutiken som låg i anslutning till vår butik och också tagit över ett garage. Trots detta är det fortfarande stora behov av lagerutrymmen. Det blir förmodligen också så att vi kommer att få fler medarbetare. Med tanke på den ekonomiska krisen kommer förmodligen folk att handla mer och mer på second hand. Frågan vi ställer oss är förstås om folk kommer att vara lika generösa givare även i fortsättningen. Det tror vi.
På söndag klockan 16 i Pingstkyrkan i Filipstad skall jag fortsätta med ett bibelstudium om bibelns tillförlitlighet. Det hörs och skrivs så mycket om att vi inte kan lita på vad bibeln skriver om Jesus, korsfästelsen, uppståndelsen, evangelierna och mycket annat. När man studerar fakta inser man att kristen tro är utsatt för anfall på bred front. Anfall som inte skyr varken lögn eller medvetna förfalskningar.
Den kritik som riktas mot bibeln och Jesus går ut på att antingen förringa Jesus och dra ner honom till rent mänsklig nivå eller att upphöja människan till gudomlig nivå. I båda fallen blir vi som människor på samma nivå som Gud och alltså inte i behov av omvändelse och frälsning. Människan blir sin egen gud och har allt vad som behövs inom sig själv.
Jag kommer att visa på fakta att vi kan lita på evangelierna och lita på det som Jesus påstod. Den kraft som finns i Guds ord är i sig ett av många bevis för att Guds ord är sant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0