Bevara äktenskapet mellan man och kvinna

Jag fick brev från organisationen BEVARA ÄKTENSKAPET idag. Jag tycker deras engagemang är viktigt och publicerar deras brev direkt här på bloggen. Jag vill dock påpeka att jag anser att alla människor är lika mycket värda. Jag menar också att kristna inte kan kräva av icke troende att de skall leva efter bibelns bud. Alla riksdagspartier utom Kd vill däremot ändra på lagstiftningen som sedan mycket länge vilat på Guds ord, bibeln. Homosexuella ska inte diskrimineras, men jag anser att äktenskapet är till för relationen mellan en man och en kvinna. I den nya lagstiftningen ska inte kyrkor och församlingar tvingas gå emot sitt samvete och tvingas viga homosexuella. Jag tror att det vore olyckligt för vårt land att så helt gå emot Guds bud. Skall vårt land uppleva fortsatt välsignelse bör vi i stället söka Gud ännu mer och återvända till den kristna etiken. Först och främst måste vi kristna ta Guds ord mer på allvar och verkligen leva ut evangeliets glada och kärleksfulla budskap. Idag mår väldigt många ungdomar väldigt dåligt. Splittrade familjer behöver vårt stöd. Ingen är immun mot de svårigheter som finns i dagens familjerelationer. Vi måste alla vara ödmjuka. Helt klart är att familjens ställning måste stärkas.
Du kan göra en insats genom att påverka riksdagsledamöterna, skriva brev, insändare och du som tror på bönens kraft kan be för de förhandlingar som pågår mellan partierna.
Här är brevet från Bevara äktenskapet:

Det drar ihop sig på allvar i äktenskapsfrågan. Ryktet om att frågan redan är avgjord på ett sätt som skulle göra att kristdemokraterna kördes över förefaller dock överdrivet. Göran Hägglund vill inte kasta yxan i sjön. Han räknar med att det ska gå att hitta en lösning som tillfredsställer den stora del av den svenska befolkningen som är av uppfattningen att begreppet äktenskap även i fortsättningen ska vara reserverat för förbindelsen mellan en man och en kvinna.

Men nu brinner det i knutarna. Göran Hägglund behöver eldunderstöd. Det krävs en ännu tydligare, bredare och intensivare opinionsbildning än hittills. Kunde allmänna opinionen mobiliseras i den tekniskt komplicerade frågan om FRA-lagen borde detta vara fullt möjligt även i äktenskapsfrågan.

Här har kyrkor, samfund och kristna ledare ett stort ansvar. Men samma ansvar åvilar varje kristen som delar uppfattningen att äktenskapet bör bevaras.

Nu är det hög tid att göra sin röst hörd på bloggar, i tidningarnas insändarspalter och genom direkta kontakter med den riksdagsledamot man var med om att rösta fram år 2006. Ring, skriv brev, argumentera, vädja! Använd väljarmakten! Det är inte ens två år kvar till nästa val och politiker brukar vilja bli omvalda...

En tydlig folklig opinion skulle i bästa fall kunna leda till att vi även i fortsättningen har två så kallade juridiska figurer för samlevnad, äktenskap för par där parterna har olika kön och partnerskap för samkönade par, där partnerskapsinstrumentet om så behövs förfinas för att ge samma trygghet och status som äktenskap.

Den vägen förefaller svårframkomlig. En civilrättslig samlevnadsbalk för alla par, där statens ansvar slutar vid en juridiskt giltig registrering och kyrkor och samfund förfogar över äktenskapsbegreppet, är ett intressant alternativ. Kanske kan det få den breda uppslutning och acceptans som en fråga av denna dignitet kräver.

ELISABETH SANDLUND
Chefredaktör Dagen

Texten är även
publicerad på dagen.se

Nyhetsbakgrund & mediearkiv

Under fredagen förmedlade Ekot nyheten om att regeringen,
 och inte minst Folkpartiet, tänker köra över Kristdemokraterna
i äktenskapsfrågan. Något som dock avfärdades av Göran Hägglund (kd).
Flera medier målade dock upp frågan som avgjord.
Bland länkarna nedan kan Du följa en del av den rapportering som har varit hittills.

Kd tvingas acceptera ny äktenskapslag

Hård press på kd att anta nytt lagförslag

Borgerliga hotar rösta med oppositionen

Replikskifte på politikerbloggen

Uttalande från Bevara Äktenskapet

Kommentar av Lukas Berggren från Bevara Äktenskapet i Sveriges Radio


Ägna 5 minuter åt att ge
Göran Hägglund eldunderstöd!


Nu är det hög tid för oss att agera och visa vad vi står för i äktenskapsfrågan.
Genom mallarna som finns bakom följande länkar
kan Du påverka regeringens beslut.
Dels finns det exempel på insändare
som Du bara skriver under med Ditt eget namn och skickar till Din lokaltidning.

Dels finns det exempel på brev till statsminister Fredrik Reinfeldt.
Kontaktuppgifter till regeringskansliet finns här.

Mall för brev till statsminister Fredrik Reinfeldt

Mall för insändare

Kd tvingas acceptera ny äktenskapslag

Hård press på kd att anta nytt lagförslag

Borgerliga hotar rösta med oppositionen

Replikskifte på politikerbloggen

Uttalande från Bevara Äktenskapet

Kommentar av Lukas Berggren från Bevara Äktenskapet i Sveriges Radio


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0