Intressant blogg o samtalsforum


http://aletheia.se/



http://aletheia.se/2008/10/25/tage-sjoberg-om-katolicismen/

Jag vill tipsa om ett intressant samtalsforum. Det är aletheia. Just nu handlar debatten om profetiska förutsägelser om den yttersta tiden, Barak Obama, den katolska kyrkan och påven och många andra ämnen. Vissa frågor engagerar mycket och det är över 100 olika inlägg i heta ämnen.
Jag hittade till och med en artikel som min far, Tage Sjöberg, skrev för mycket länge sedan. Min far lärde oss barn att älska alla människor oberoende av tro och ras. Detta är något som jag ofta haft som riktmärke. Just denna artikel handlar om hur han mötte katolska kristna på sina resor runt om i världen. Som pingstpastor på 50 och 60-talet var det inte vanligt att erkänna andra samfund, men far menade att det finns ärliga kristna inom alla kyrkor. Trots olikheter (som han inte ville förtiga) kunde han ha djup gemenskap och dela gudstjänsfirande fastän man hade olika syn i lärofrågor.
Just nu pågår det en debatt i några tidningar kring den katolska kyrkan och på aletheia debatteras detta mycket livligt.

Peter Halldorf säger i Dagen:

- Det är nödvändigt att böja sin nacke under kyrkan och bejaka Petrusämbetets legitimitet.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=149064


Ulf Ekman som samtalade med Peter när ovannämnda citat uttalades säger i en intervju i Dagen:

"Det finns något unikt med detta ämbete, något centralt. Vi protestanter har inte följt honom på 500 år så vi har ett inbyggt motstånd. Men det kanske är dags att börja lyssna till vad han har att säga i alla fall."

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154193


Enhetens Vänner som både Halldorf, Arborelius och Ekman stöttar säger följande om enhet

"Till enheten i tron hör också att man erkänner biskopen av Rom som innehavaren av ett enhetens ämbete som bär ansvar för hela kyrkan." Br Wilfrid

http://www.enhetensvanner.se/index.php?kind=text&key_id=14


Läs också en intervju på engelska i tidningen Charisma som Tomas Dixon gjort med Ulf Ekman.

http://charismamag.com/articles/?id=18050

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0