Den kristna gemenskapens betydelse

Vår församling Kristen Gemenskap har i många år kunnat glädjas åt att det alltid varit mycket folk på möten och bönesamlingar. När jag reser runt i Sverige på andra platser förstår jag att vi är lyckligt lottade. Våra bönekvällar har alltid varit så inspirerande. Ofta har jag varit trött när jag åkt ner till tisdagskvällens samling, men kommit hem glad, inspirerad och gripen över hur Guds Ande kommit och gett liv, gudomlig atmosfär och tät gemenskap.
Under cirka 12 år som församlingen funnits har det passerat många, många människor. En hel del av medlemmarna har flyttat till andra orter på grund av att det är svårt att hitta jobb i Hällefors och Filipstad. Våra flyktingar och asylsökande får antingen lov att stanna i Sverige och de allra flesta flyttar till storstädernas ytterområden där de kommunplaceras. Andra måste vi ta farväl av när de måste återvända till sina hemländer. Några gömmer sig i Sverige på olika platser. Kontakterna med dem blir i vissa fall mer och mer sporadiska.
Under åren har vi fått se många människor komma till tro och bli döpta. Ibland ser vi hur folk gör starka upplevelser under en tid, men sen händer något som gör att de drar sig undan gemenskapen. Efter att ha varit borta under lång tid händer det gång på gång att folk tar nya tag och kommer igen starkare och mer mogen i sin tro. det som en gång såtts in i en människas liv av Guds ord, bibeln kommer att bära frukt.
Jag har lagt märke till att många är mycket aktiva och deltar flitigt i församlingens möten när de har problem av olika slag. De kanske får viss praktisk hjälp och stöd i form av samtal och förböner, MEN NÄR ALLT BLIR BRA GLÖMMER DE GUD OCH FÖRSAMLINGEN. Detta är något som vi sörjer över verkligen. Ibland känner man sig faktiskt utnyttjad.
All vår verksamhet i Kristen Gemenskap är frivillig och bygger på att du vill tro på Jesus, vill överlåta dig till Gud och församlingen i en relation grundad på kärlek. Därför kan man aldrig kräva att folk skall göra det och ställa upp på det eller det. Det skulle aldrig fungera och skulle direkt ta död på den unika gemenskap och kärlek som vi känner.
Jag har lagt märke till att om någon drar sig undan gemenskapen och mötena drar han/hon samtidigt alltid med sig minst någon ibalnd flera personer. Om man till exempel är familjefar och slutar upp med att gå på möten är det kanske inte så lätt för övriga familjen att gå till kyrkan. Om man som vän inte längre ringer och påminner sina vänner om att det är gudstjänst kanske de som inte är så vana att gå också börjar stanna hemma. Du och jag påverkar vår omgivning.
Vi behöver alla den kristna gemenskapen, den gemensamma bönen, nattvarden, undervisningen och den villkorslösa kärleken från Gud som genomströmmar våra samlingar.
Filipstad och Hällefors har stora utmaningar:
Vi behöver fler företag och nya jobb.
Många drogberoende människor behöver få uppleva en livsförvandling.
Barn och ungdomar känner en hård press på sig i livet. De behöver få möta en villkorslös kärlek från Jesus och oss.
Den 20 och 21 september ska vi ha möten med den kände förkunnaren, evangelisten och profeten ROGER LARSSON. Vi skulle behöva få se en nytändning i församlingen. Är det kanske dags att vi samlas och ber lite extra inför höstens verksamhet? Kanske en extra morgon i veckan eller kväll? Du kan ju börja hemma med att avsätta extra tid för bön och att söka Guds ledning för ditt liv. Livet med Jesus är så spännande och intressant. När man börjar en dag i gemenskap med Jesus i bön kan man få ingivelser att kanske hälsa på någon som är sjuk eller någon som kanske just den dagen undrar om det över huvud taget finns någon som bryr sig om dem. Så får du vara en kanal för Guds kärlek, omtanke och välsignelser.
Lycka till och ha en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0