Monas café i Filipstad

För cirka 10-15 år sedan hade vi i Kristen Gemenskap mycket kontakt med familjen Amin och Mona från Egypten. De bodde då i Hällefors och deltog ofta i våra möten i vår kyrka, Betel. När de flyttade till Filipstad och startade CAFÈHUSET satsade de allt på att bygga upp sitt företag.
Vi har ofta handlat där och tnjutit av deras goda bakverk och smörgåstårtor m.m. Mona arbetar otroligt mycket. Den senaste tiden har de haft mycketr svåra problem med fastighetsägaren som inte reparerar huset där Caféhuset är inrymt. Just nu som ni ser på bilderna nedan är det mögligt, trasigt, elskåp står öppna för vem som helst och varmvatten kommer i slangar UTANPÅ huset. (Tänk om en slang springer läck och det sprutar varmvatten på folk!) Kommunen har svårt att ingripa mot fastighetsägaren, men regeringen aviserar ändrade krav mot fastighetsägare. detta hjälper dock inte i den akuta situationen. Vid Miljö och Bygg-nämndens senaste sammnaträde behandlades tydligen inte frågan alls.
Min vän peter Johansson och jag tänker ta upp detta vid nästa möte i nämnden eller i kommunfullmäktige om inget gjorts innan dess. Kanske statsarkitekten har något att säga i frågan?
Titta här på bilderna och bedöm själva om ni skulle kunna driva ett café i dessa sidoutrymmen och bland annat få varmvatten till disk i plastslngar som klänger längs väggarna.
NU PLANERAR MONA ATT FLYTTA TILL ANDRA LOKALER I APOTEKSHUSET, MEN DET TAR TID INNAN FLYTTEN BLIR AV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0