Vi behöver stödja förföljda kristna i andra länder

www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158065

Dagen skriver om en demonstration i Stockholm igår för förföljda kristna i Indien.
Varför reagerar Europa så litet på de våldsamma förfölelserna mot kristna i t.ex Iran, Kina, Eritrea och Irak? Borde vi inte göra mer för att stödja våra trossyskon som lider svårt?
Den 1 oktober ska jag delta i ett möte med Sveriges kristna råd. Då kommer jag att ta upp frågan om hur vi kan stödja konvertiter i de muslimska länderna. Iran planerar en lag mot konvertiter som även är tänkt att gälla retroaktivt, något helt absurt. Varför är det tillåtet att konvertera från kristendom till islam, men inte från islam till kristendom?
Varför flyr det så många människor från Mellanöstern till Europa och USA och Canada?
Det pågår en väckelse i flera länder där tusentals muslimer tar emot Jesus och får sina liv förvandlade.
I Sverige pågår det på flera platser en väckelse speciellt bland iranier. Förra veckan fick jag rapporter från tre olika orter om hur ett flertal iranier tagit emot Jesus direkt ute på gatuevangelisation.
En kristen iransk kvinna delade ut kristna tidningar i Göteborg. Fyra iranier kom fram till kvinnan och frågade om Jesus gjort något bra för henne. Visste hon inte att iranier skall vara muslimer? När den kristna kvinnan började berätta om hur Jesus förvandlat hennes liv, gett henne frid och frihet, syndernas förlåtelse, visat sig för henne i drömmar och syner och helat henne från en tumör blev de mållösa. Efter en stunds samtal böjde de sina huvuden i bön och tog emot förbön och frälsning och fick uppleva hur Guds kraft kom in i deras liv. Detta händer idag på flera platser. Det finns en hunger efter Gud, en hunger efter andliga verkligheter, en hunger efter någpt som kan stilla den inre oron och ge visshet om förlåtelse, rening, kraft och ett meningsfullt liv genom Jesus Kristus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0