Örebros kyrkor samlade tusentals barn

www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175857

Läs i DAGEN om SÖNDAGSSKOLANS DAG I ÖREBRO

Kyrkorna i Filipstad brukar ju varje sommar ha en dag med aktiviteter för barn och ungdomar under Filibjurveckan-ett stort arrangemang som Filipstadsföretag i samverkan har i samarbete med kommunen, föreningar och näringsidkare.
Vi kan hämta ytterligare inspiration från Örebro och utveckla vår dag i Filipstad.

Så här skriver DAGEN:"Det var stor fest i stadsparken i Örebro i lördags när Söndagsskolans dag firades. För åttonde året i rad intogs parken av ett hejdundrande barnkalas med tusentals barn och föräldrar. Bakom arrangemanget stod 18 kyrkor i stan, vilka bjöd på ett uppskattat program.
-Det blev en fantastisk dag med sol och glädje, och så hade vi ju tur med vädret igen, säger Marie Franck, initiativtagare till den årliga festen. De kom från alla håll. Örebroarna tycktes ha gått man ur huse när Söndagsskolans dag firades i stadsparken i lördags. Tusentals människor hälsades välkomna av Tomas och Linda Lindéh samt en barnkör, ihopplockad från olika församlingar i stan. Därefter avlöstes programpunkter från scenen med solister, dansare, duon Alice och Dennis samt trollkarlen Goran med fria aktiviteter i parken". Läs mer genom att klicka på länken ovan.


Ovan. Full fart på Filibjursöndagen. Nedan. Barnmöte med Jallakids på Filibjur i år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0