Stafettläkare och sjuk vård

Ikväll tittade vi på Uppdrag Granskning som handlade om den sjuka vården. Lagen säger att vi skall ha en läkare som vi skall få träffa när vi behöver. Vi som bor i glesbygd upplever att det i stället kan vara så att vi får berätta vår sjukdomsbild för nya läkare varje gång vi måste uppsöka sjukvården.
Jag har de senaste åren träffat ett flertal olika läkare och det har varit jobbigt att ingen har en total överblick över min situation.
Ikväll intervjuades en läkare som vi känner mycket väl. Det är Inga Kristiansson som ursprungligen kommer från samma by i Dala-Järna som min fru Maud. Hon är en orädd läkare som tar allvarligt på sin läkarroll och som inte hastar över sina patienter utan vill göra ett grundligt arbete. Detta visades också i TV-programmet. Inga vågade också tala ut om hur missförhållanden förtigs och hur långa arbetspass och stress går ut över patienters säkerhet och i vissa fall görs ingen Lex Maria-anmälan.
Som alltid är programmet mycket intressant och denna gång var Janne Josefsson åter på plats som intervjuare. Sjukhuschefen på en ort i södra Sverige tycktes klara sin intervju på ett bra sätt, men efter några timmar återvände Janne Josefsson med graverande fakta och anklagelser om lögner. Då blir det nästan så hårt så man tycker synd om chefen för vårdcentralen. Hur som helst är det viktigt att TV granskar vårt samhälle och vår sjukvård.
Roligt att se Inga på TV också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0