Stopp för undervisning om skapelsetro?

Jag fick ett mail från Mats Molén, föreningen Genesis. Den nyhet han skriver och tipsar om från Radio Uppland är skrämmande och upprörande. Vi kristna som tror på att Gud skapat världen måste bli mer frimodiga. Det handlar inte om vetenskap mot religiös tro utan om ateism kontra religiös tro.
Inför Darwins 200-årsjubileum kommer ateisterna att göra fler och fler framryckningar. Nu är tid att framhålla skapelsen, inte minst därför att vårt lands ungdomar håller på att tappa tron på livets mening. Den draksådd som sås ut i skolan gör att många ungdomar förlorar hoppet och meningen med livet eftersom de hela tiden matas med budskapet om att allt är en slump och att deras liv således enbart är en slump.

Längre ner i detta inlägg kan du läsa en notis från DAGEN. En undersökning i Storbrittanien visar att hälften av britterna förkastar evolutionsteorin.

Mats Molén säger:
"Som kristna behöver vi inte vara rädda. Man kan, som jag sagt, undervisa
ren naturvetenskap från fack-vetenskaplig litteratur, så ser man att
Darwin inte håller. Men, man får tydligen inte säga att Darwins teorier
inte håller ..."
Gå gärna in på
http://www.genesis.nu/

Läs mer om skapelsetro.


Från Sveriges Radio Uppland

Stopp för religiös undervisning


De fyra partiledarna för Alliansen har kommit överens om att förbjuda religiösa inslag i skolundervisningen. Religösa friskolor får exempelvis inte lära ut religiösa skapelseberättelser under biologin. Folkpartisten Cecilia Wikström från Uppsala sitter i riksdagen. Hon säger så här i ett inslag i Sveriges Radio Uppland:

- Det är ingen dramatisk förändring, vi ska inte stoppa friskolorna. Utan det handlar om att varje barn har rätt till lika undervisning, så det kan möta framtiden tillsammans. Och då ska man ta bort fundamentalistisk undervisning, läroplanen måste följas.

Vad menar du med fundamentalistisk undervisning?

- Att man säger att Darwin inte gäller, då handlar om det om skapelseteologi som inte stämmer överens med vetenskap och beprövad erfarenhet, det kan vara en sak.

Hur religiösa får religlösa skolor vara då?

- Vill man börja eller avsluta dagen med en bön eller något liknande så är det det fritt fram, men så fort själva undervisningen börjar, då ska man följa läroplanen, säger Cecilia Wikström, riksdagsledamot för folkpartiet.


Hälften av britterna förkastar evolutionsteorin

Från DAGENS nätupplaga:
www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=162437



Hälfen av britterna tror inte på evolutionsteorin. Och en av fem föredrar kreationismen som en förklaring på hur allting skapades, enligt en ny undersökning.

Av de som håller på Darwins teori anser hälften att det "absolut är sant" medan den andra hälften lutar åt att det "antagligen är sant", skriver Guardians nätupplaga.

2 600 personer deltog i undersökningen som publiceras lagom till 200-årsjubileet av Charles Darwins födelse och 150 år efter "Om arternas uppkomst" gavs ut.

Senare denna månad kommer forskare och akademiker från Europa att mötas i Dortmund i Tyskland för att diskutera evolution och kreationism - eller intelligent design som det ibland kallas. Det blir den första europeiska konferensen i sitt slag.

En liknande undersökning i USA 2005 visar på ungefär samma siffror, det vill säga att hälften av de som svarat inte tror att evolutionsteorin ger svaret på skapelsens gåta.



Kommentarer
Postat av: Rolf

Skapelseteorin och evolutionsteorin är inga motsatser. För att evolutionen skulle komma igång måste en skapare först skapa förutsättningen för en evolution. Evolutionen är ett fortsatt skapande och Gud skapar ännu i dag.Jag har ingen förståelse för de som ser evolutionsteorin som en motsättning till skapelsen. Tvärtom evolutionsteorin förutsätter en skapare och bekräftar att det finns och fortfarande skapas av en skapare. Gud med andra ord.

2009-02-01 @ 11:58:15
URL: http://dagensfilosofiskatanke.blogspot.com/
Postat av: Michael G. Helders

Psalm 37*

Den ogudaktiges skenbara lycka

1 Bli inte upprörd över de onda, avundas inte dem som gör orätt.

2 Ty snart klipps de av likt gräs, som gröna örter vissnar de

3 Förtrösta på HERREN och gör det goda,

bli kvar i landet och sträva efter trofasthet.

4 Ha din glädje i HERREN, han skall ge dig vad ditt hjärta begär

5 Överlämna din väg åt HERREN, förtrösta på honom, han skall göra det.

6 Han skall låta din rättfärdighet gå fram som ljuset, din rätt som middagens sken.

7 Var stilla inför HERREN och vänta på honom.

Gräm dig inte över den som har framgång,

över den som gör upp onda planer.

8 Avstå från vrede och låt förbittring fara,

gräm dig inte, det för bara ont med sig.

9 Ty de onda skall utrotas, men de som vänta på Herren skall ärva landet.

10 Ännu en liten tid och den ogudaktige finns ej mer, när du ser efter hans plats är han borta.

11 Men de ödmjuka skall ärva landet och glädja sig över stor frid.

12 Den ogudaktige har onda planer mot den rättfärdige, han biter samman sina tänder mot honom.

13 Men HERREN ler mot honom, ty han ser att hans stund kommer.

2009-02-01 @ 13:27:58
URL: http://jdfk-kefas.blogspot.com
Postat av: Pånytt född

Bara halvvägs....

Darwin, han kom bara halva skapelsen på spåret.

DNA fanns inte då. 223 gener som vi ska ha fått av en mögelsvamp, genom mutation eller nån annat konstig, sätter allt på sin spets.



Kan rekommendera: God Games: Neil Freer.

& THE 12th PLANET: Zecharia Sitchin.

www.sitchin.com



2009-02-03 @ 10:03:22
Postat av: Ziggy

Vi vet inte hur människan skapades det vi har "teorier" om det men inte fakta!

Även om vi vill läsa om den trevlige gubben med skägget om hur HAN skapade sin värld i sin fantasi som vi skapade, eller om vi tar fakta som inte är ännu korrekt men ändå ger oss en glimt om hur vi kan ha utvecklats.

problemet jag ser är att darwinismen håller på att bli en religion där ateister "tillber" Darwin och inte vet exakt hur människan kom till eller hur gamla vi är. Te.x 40 % utav världens biologister säger att vi är 100 000 år gamla och inte ett år äldre och vägrar ändra sig. 50 % säger att vi är mellan 200 000 år - 300 000 år gamla och vägrar gå mer än så medan dom resterande säger att dom inte vet hur gamla vi är eller om vi är ifrån homo erectus etc. Mitt råd till er sluta läs Bullshit och va öppna mot världen och ta det som det kommer.

2009-02-03 @ 20:33:59
Postat av: stormen_per

Rolf, första mosebok står väl i ganska rak motsats mot hur vi nu vet att livet utvecklats?



Michael, visst är det väl bättre att bli upprörd över onda handlingar och att handla själv, än att vänta på att herren skall utrota de onda?



Pånytt född, Fanns inte Grönland innan vi upptäckte det heller? Om något så har väl upptäckten av DNA förklarat en del av mekanismen bakom Darwins upptäckt.



Ziggy, du vet väl att ordet "teori" betyder något annat inom naturvetenskapen mot inom vardagsspråket. Sedan vågar jag nog påstå att du tagit alla dina siffror ur luften eller från en sida om kreationism.

2009-02-08 @ 00:12:59
Postat av: stormen_per

Och om jag skall lägga till en sak till. Vad är skillnaden mellan en religiös och en politisk friskola? (Förutom att de religiösa i regel är mer säkra på sin sak.)

2009-02-08 @ 00:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0