Familj räddade sina barn från branden

Idag har jag träffat dem som drabbades av branden i skandalhuset i Filipstad. De hade fått nytt tillfälligt boende, men varför bodde de kvar i huset trots att Migrationsverket och kommunen kom fram till en uppgörelse att alla skulle flytta ut och få nya människovärdiga lägenheter?
Vi har utrustat dem med några kläder och jag hoppas få fler kläder i veckan. Ni som läser bloggen och vet nån som kan skänka damkläder storlek 36 eller 34 kan kontakta mig.
[email protected]
En familj var tvungna att kasta ut sina barn genom fönstret eftersom röken var så tät att de inte såg något i trapporna. Ett barn blev skadat i höften och ska idag uppsöka läkare. Barnet hade ont och grät när jag träffade familjen.



Kommentarer
Postat av: Krister H

Hej Bengt. Det är nog lättare att få tag i lägenheter för flyktingfamiljer utanför storstadsregionerna, många vill bo där deras vänner är bosatta, det påverkar segregationen i storstadsförorterna. Läste nyligen att svensken blir alltmer skuldsatt, bolånen bidrar till en del av skuldbördan. Det borde byggas fler hyresrätter så folk slipper tvingas låna upp sig till ett nytt boende, där de borde avstått att låna, tycker jag. Mvh. Krister.

2009-07-28 @ 11:47:03
URL: http://http:/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0