Filipstad bra mycket bättre än vad folk tror


Fokus har åter igen kommit med en undersökning  vilken kommun som det är bäst eller sämst att bo i i Sverige. De två sämsta kommunerna enligt deras beräkningsgrund är värmländska Munkfors och Filipstad.

I undersökningen väger man i 30 variabler. Bland annat tar man hänsyn till antalet fattiga personer och man har granskat jämställdhet, brottslighet, skilsmässor, självmord, nya företag, kvalitet på skola och vård, företagsklimat, arbetslöshet, flyktingmottagande, skattesats, valdeltagande och socialbidrag.

Efter att ha bott i Filipstad i 22 år måste jag protestera kraftigt. Här finns så många goda och ärliga människor. Så många fina ungdomar. Närheten till all service plus att ha tillgång till rent vatten, fina sjöar och ändlösa skogar där man kan plocka bär och svamp och bara ströva i naturen uppväger mycket av det negativa.

Det finns ett rikt föreningsliv och många kulturaktiviteter. Kyrkorna börjar alltmer samarbeta och nu snart har vi Filibjurveckan då det är stora festligheter varje dag i en dryg vecka. Kyrkorna slår på stort med rockfest, klättervägg, fyrhjulingar, hoppborg, gudstjänst, sång och musik, allsång och barngruppen Jalla Kids som dansar och leker och berättar från bibeln-världens bästa bok.

Vi har ett bra integrationsprogram för invandrare och kommunen gör en jättefin insats för ensamkommande  flyktingbarn. De problem som finns tror jag är likartade i de flesta kommuner och här ser jag vårt kristna arbete som en viktig resurs och problemen utgör en rejäl utmaning. Gud bryr sig om folket i Filipstad och hans kärlek räcker till att förvandla vår bygd till en av de trevligaste och mest positiva kommunerna att bo i. Vi ber och arbetar för fler arbetstillfällen och tror att vi skall få tag på idéer med stor bärkraft och stor potential att lyckas. Som skolpolitiker vet jag att vi satsar rejält på skolan och tittar man på vår gymnasieskola ser man att den verkligen ger varje elev fullständiga möjligheter att utvecklas inom var och ens intresseområde och studieinriktning. Med stor flexibilitet anpassar lärarna undervisningen och tillåter flexibla lösningar. Jag tror att vi har stora möjligheter att locka till oss ungdomar från andra kommuner.

Låt oss visa vår omgivning att vi har trevligt och trivs i Filipstad. Tala gott om kommunen och varandra och låt oss försöka att samarbeta mer för att utveckla kommunen. Då kan Filipstad bli bra mycket bättre.
Förra sommarens Filibjur-söndag då kyrkorna bland annat ordnade en hoppborg för barnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0