Frimodig kristen tro inger hopp för Europa


Fler människor i Storbrittanien besöker moskéer än går till den Anglikanska kyrkan skriver Stanley Sjöberg i Hemmets Vän. I dagens DAGEN berättas om hur danska ungdomar vänder sig till islam på grund av islams fasta regler. Många européer uppfattar sig som kristna, men få besöker gudstjänster och lever ett liv efter bibeln. När kyrkorna stängs övertas de av second hand-butiker och moskéer eller byggs om för andra ändamål.

Idag tittade jag på ett klipp från Youtube som Sam Wohlin lagt upp på Facebook. En av Storbrittaniens mest kända DJ:s hade förvånats över och talar positivt i början av klippet om en attraktiv, glad och engagerad gudstjänst där alla sjöng med och dansade till sångerna i kyrkan. Under tiden som lovsången flödade ut döpte man ett flertal ungdomar, barn och vuxna som glädjestrålande lyfte sina händer när de gick upp ur den stora dopbassängen. Detta inger hopp för Storbrittanien. En frimodig kyrka behövs i dessa tider. En kyrka som predikar hela Guds ord och där medlemmarna naturligt lever ut sin kristna tro i vardagen. En kyrka präglad av gemenskap där alla åldrar trivs tillsammans. En kyrka där det ges utrymme för den helige Ande.

Titta på klippet här  Chris Moyles Talks Up Church! Källa: www.youtube.com Chris Moyles (BBC Radio 1) och fortsätt sedan och läs vad Stanley skriver i Hemmets Vän. Klippet inleds med en kort presentation och samtal i radiostudion.

"Fler muslimer samlas i Englands ett tusen moskéer, varje fredag, än det samlas kristna gudstjänstbesökare i den anglikanska kyrkan. Detta trots att muslimerna endast utgör 3 procent av befolkningen. Muslimer vittnar dessutom om sin tro genom sin klädsel, männen med sitt speciella skägg, sättet att praktisera regelbundna bönetider och ha disciplin i relation till vad man äter och dricker. Muslimer markerar tydligt sin tro, medan kristna ofta väljer en anonym tro. Ungdom som tröttnat på en urvattnad kristendom som saknar regler för livet, attraheras av islam som ställer krav och fordrar lydnad. Därför ökar islams inflytande över Europa.

Kampen om människornas tro i Europa hårdnar. Det finns också ett starkt inflytande av begreppet "New Age", med påverkan från buddismen och hinduismen. Det är en mer lågmäld men samtidigt tydlig åsiktsförändring i samhället. Samtidigt riktas muslimska tv-kanaler mot Europa och Koranen med muslimska skrifter sprids med stöd av generösa oljemiljarder. Moskéer som byggs över hela Europa och finansieras av de rika oljeländerna i Mellersta Östern. Enbart Saudiarabien sänder ut 30 miljoner exemplar av Koranen varje år". Slut citat av Stanley Sjöberg

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Det är vår plikt som troende att ge ungdomar och andra en bred och äkta inblick ivad tro på Gud är. Det saknas i kyrkor o församl den äkta glädjen och ivern och lusten att predika ett riktigt och sant evangelium, när inte det görs så är det klart att man inte får sanningar som man kan gå vidare med: JESUS. PRESENTERA JESUS..säger jag. Hälsn Maria

2009-07-15 @ 17:47:13
URL: http://www.jesuslever.eu/gospel/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0