Sommaren-tid att träffa vänner

Sommartid innebär hemvändardagar. Flera av dem som bott i Filipstad återvänder för att träffa vänner och bekanta.
Igår kom T på besök. Hon är ursprungligen från Nigeria, men har bott i Sverige cirka 7-8 år. Blev utvisad, men kom mirakulöst tillbaka. Livet i Sverige blev också tufft. Bevarat sin tro på Jesus. Vi satt kring pianot igår och sjöng "God is so good" och "What a friend we have in Jesus". Vi tackade Gud och bad till Gud för en ny epok i livet. Mindes vännerna som också bor på olika håll i Sverige. Flera brukar träffas och påminna sig tiden i Filipstad, mötena och sommarlägret på Vekhyttan, bussutflykter och dophögtider.
Så kom H förbi. Hon berättade att hon går på möten i sin stad. Hon hade bland annat träffat Joel och Tass Saada på ett möte i Malmö.
Idag har vi haft besök av några ungdomar från Dalarna. De kom hit med barnkläder och mat som vi varit och delat ut en del utav. Vi besökte en familj som snart ska utvisas. Det som ungdomarna hade med sig kommer väl till pass när familjen ska försöka bygga upp ett nytt liv i sitt hemland. I morn ska jag dela ut mer när vi besöker folk i Hällefors.
Till helgen får vi besök av en familj som ursprungligen kommer från kazakstan. De bodde en tid i Filipstad, men utvisades pga Dublinförordningen till Finland, där de aldrig varit. Vi trodde att allt hopp var ute, men de fick stanna i Finland. De har tre barn. I Finland har de lyckats mycket bra. Mannen har startat en firma som går bra. I sitt land blev de förföljda på grund av sin kristna tro. Det ska bli trevligt att träffas. Fruns mamma blev döpt i Betel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0