Arbetslösheten och att söka Guds vilja

Denna helg har jag träffat flera människor som förlorat sina arbeten på grund av den rådande ekonomiska krisen. Det blir drastiska förändringar för en del. Man måste sälja sitt hus och göra sig av med bilen o.s.v. Vem köper ett hus i Bergslagen idag då? kanske du undrar. Jo, holländarna. Husförsäljningen tycks gå mycket bra i vårt område vad jag hört.
En och annan frågar sig var Gud finns i alla dessa omställningar och förändringar. En man som jag träffade idag såg med förväntan fram emot vad Gud har i beredskap för honom. Ett nytt och mer meningsfullt arbete? En heltidstjänst för Gud som evangelist, pastor eller missionär? Han verkade inte vara orolig för hur det skulle gå med hans ekonomi utan andades tillit och förtröstan till Gud. Jag tänkte på hur olika vi kan ta liknande besked.
För några av våra mötesbesökare har den ekonomiska krisen fått till följd att man inte lika ofta kan fara till en gudstjänst om mötesplatsen inte är inom gångavstånd. Flera är i skriande behov av arbete för att klara de löpande räkningarna. De fastar och ber och söker Guds vilja för sina liv. Vi ber med dem. Gud har säkert en utväg och en plan. Vi har som medlemmar i församlingen fått ett profetiskt tilltal att vi skall få leva i "landet Gosen". (Läs i Moseböckerna om Israels barn i Egypten, så förstår du vad som menas med Gosen) Det vill vi tro och förtrösta på samtidigt som vi inser att vi behöver stötta och hjälpa varandra mer och mer.

Idag undrade jag hur många som skulle komma till gudstjänsten. Dels var den flyttad till Filipstad i all hast och sen har sommartiden börjat. Vi brukar ha eftermiddagsmöten i Filipstad. Många har svårt att komma upp på morgnarna. Nu skulle mötet "egentligen" vara klockan 10! Men det kom en hel del för att lyssna till Magnus Henricsson från Örebro. Han sjöng lovsånger och predikade om att ha tro på bibelns Gud och Guds ord. Verkligen bra!
Magnus är en av dem som fått sluta sitt arbete på Volvo i Örebro. Nu ser han med spänning fram emot framtiden. Han kommer att hjälpa oss med ungdomsmöten och andra gudstjänster.

Denna vecka händer det mycket i vår församling. En sak som jag vill berätta är att vi är inbjudna till Pingstkyrkan i Hällefors på torsdag kväll klockan 18 för att lyssna till Risto Halonen, en läkare som själv fått uppleva ett Guds mirakel i sitt liv. Han kommer att vittna och be för sjuka. Säkert ett spännande och intressant möte.

På lördag har vi en bönekväll i Pingstkyrkan, Filipstad då vi ber för Bergslagen/Värmland. På söndag ska vi åka till Örebro och lyssna till en iransk kvinna som också fått uppleva mycket med Jesus. Läs Taras vittnesbörd på www.kristengemenskap.nu

Såg ni Robinsson igår? Laget som förvisades till träsket vann tävlingen och slapp få någon utröstad. Jag la märke till att en av deltagarna i laget samlade gruppen och talade tro in i hela laget. Jag är säker på att det var det som gav dem segern i tävlingen. Om vanligt positivt tänkande kan betyda så mycket måste vår tillit och tro till Gud och hans möjligheter stärka oss inför "den kommande tävlingen". Vi är nämligen med på den segrande sidan! Även du som ännu inte tagit emot Jesus i ditt liv är välkommen in i Guds rike och in i Guds trygghet, glädje och frid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0