Fler apatiskt sjuka barn i Sverige

I morgon, onsdag skall jag vara i Stockholm i SKR:s integrations och migrationsgrupp. Det rapporteras inför mötet om fler apatiskt sjuka barn i Sverige. Fler avvisningar med våld. Flera ingrepp av tvång mot svårt sjuka barn. Fler nej till att ta humanitära hänsyn.
Jag kan för övrigt berätta att familjen som jag skrev om i veckan utvisades idag. En gravid och sjuk mammas vädjan att få föda sitt barn i lugn och ro utan att behöva riskera missfall hörsammades inte. Migrationsverket tog på sig allt medicinskt ansvar trots att de inte hade någon sjukvårdskunnig personal med sig när de drog upp familjen ur sina sängar klockan sju på morgonen.
Någon föreslår att Sveriges alla kyrkklockor borde ringa som en protest.
Tyvärr finns det också mycket främlingsfientlighet även inom våra kyrkor. Man blir fruktansvärt besviken ibland. Trodde inte att kristna kunde vara så hårda, så ovilliga att försöka förstå och sätta sig in i problematiken. Så enögda att man inte ser värdet i varje människa oberoende av hudfärg eller andra yttre kännetecken. Har idag deltagit i en debatt på en "kristen" webbsida där det visserligen är öppet för alla slags människor att yttra sig, men där det förmodligen mest är kristna läsare som tittar in. Man blir förskräckt hur en del förespråkar att familjer skall leva splittrade i tre till fyra år. På samma sida propagerades det för att sparka ut alla invandrare. Den ursvenske person som skrev kunde inte skriva svenska. Texten var fylld av stavfel och felaktig meningsbyggnad.

Kommentarer
Postat av: Rolf

Ja dagens samhällsklimat och politik skapar familjetragedier. Varför främlingshatet ökat är svårt att veta men man förskräcks över de lagar som används i dag. Ibland drar jag paralleller till 30-talets Europa och vad som sedan hände.

Det finns rötägg inom kyrkans värld också. Främlingsfientlighet och kristendom hör inte ihop. Men ondskan letar sig in i alla skrymslen den kan hitta. Så förvånande är det inte. Var om något har ondskans sysften och tankar mest nytta av att påverka männskor om inte inom kyrkan? Vi måste dock med alla krafter motarbeta den.

2009-03-18 @ 09:19:53
URL: http://dagensfilosofiskatanke.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0