Inhuman behandling av barn

Jo, polisen och Migrationsverket har rätt att sätta ett barn i "flyktingfängelse"=förvar i Sverige. Tillsammans med en av föräldrarna får man hålla barn inlåsta i förvar i 72 timmar som sedan kan förlängas ytterligare 72 timmar. Så är situationen för ett av våra barn som går på Onsdagskul i Pingstkyrkan, Filipstad. OBSERVERA att familjen sagt sig vilja samarbeta med Migrationsverket om sin utvisning. Då ska man INTE sätta dem i förvar enligt Utlänningslagen.
Jag undrar hur förvarstagande av barn passar in på Barnkonventionens portalparagraf "att i alla lägen sätta barnets bästa i centrum".
Familjen som hämtades av polisen skulle ha avvisats i fredags morse kl. 9.15. Nu blev det inte så. I morgon kommer en förhandling att hållas då advokaten och Migrationsverket skall behandla en eventuell fortsättning av förvarstagandet.
Jag trodde hela tiden att polisen kom för att samtala med familjen om hur man skulle planera deras avresa. Regeringen har gett ett uppdrag till Migrationsverket och polisen, att under 2009 utvisa 10 000 flyktingar/asylsökande. Det kommer troligen att innebära att vi får uppleva fler dramatiska avvisningar då fler barn sätts i fängelse. Fler sjuka människor kommer brutalt att fösas upp ur sina sängar till väntande transporter, ibland blir föräldrarna satta i handbojor.
Att tillämpa Dublinförordningen (som säger att första asyllandet skall genomföra asylutredningen) på dem som aldrig varit i eller ansökt om asyl i ett land är mycket märkligt. Om man fått en visering, men aldrig haft för avsikt att söka asyl i landet borde det väl respekteras. Nej vi skickar iväg dem som har laglig rätt att söka asyl i vårt land och få sin sak prövad. Den europeiska muren har byggts upp och kommer ytterligare att "harmoniseras" med övriga länder i Europa. "Fort Europa" är en verklighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0