Underbart nattvardsfirande ikväll

Ikväll har jag firat Herrens Heliga Nattvard tillsammans med ett 10-tal invandrare. Det blev en timme med en gudomlig NÄRVARO. Trots att vi inte var så många hade vi dukat fint i stora kyrksalen och tänt ljus. Vi läste en hel del bibelverser från Hebréerbrevet om hur Jesus en gång för alla tog itu med synden och djävulens makt och vann en evig försoning och seger på Golgata. Han övervann fullständigt allt det onda. Vi har satts fria från döda gärningar för att leva i det som Gud förberett för oss. Döda gärningar är allt som vi inte gör i tro. Vi kanske gör en massa gärningar av tradition eller för att vi har en felaktig bild av Gud. Vi är fria att få göra gärningar av kärlek för att vi har en relation till Gud genom Jesus.

Alla fick komma fram och ta emot brödet och vinet och få förbön. Gud mötte oss så underbart och spontant började några av afrikanerna sjunga. De kommer från olika afrikanska länder och talar inte samma språk, men nu sjöng de tillsammans med rysktalande och arabisktalande personer i en sång som den helige Ande förenade oss i. Det kändes som en försmak till himlen.

Ikväll kunde vi också glädja oss åt bönesvar. En iransk familj som vi kämpat för i nästan ett halvt år fick idag beslut om permanent uppehållstillstånd. De kristna vännerna och advokaten runt denna familj har verkligen fått se vilken Gud vi tjänar och vilka mirakler han kan göra. Nu väntar vi med spänning de tre veckor som återstår innan domen blir laga kraftvunnen.

Det ringde en pastor från en grannförsamling och berättade att han fått kontakt med en man från Filipstad som ska börja gå på våra möten. Så nu har vi ännu en ny person att ta hand om i församlingen. Det är spännande och något nytt händer hela tiden. Vi skulle verkligen behöva fler som kunde gå in i arbetet och hjälpa till med att bara umgås och VARA VÄN med alla våra nya kontakter. Församlingen skulle öka betydligt om fler kunde ge av sin tid till att bara vara en medmänsklig vän som tog sig tid att lyssna och försöka förstå hur medmänniskan har det. Vilka tankar, frågor och funderingar som finns. När man är helt ensam långt borta från sitt land, sitt hem och sin familj känns det så skönt att få ha en vän att bara dela några saker som hänt under dagen.

Det ska bli spännande att se hur många ungdomar det kommer på Tacos-kvällen på fredag kl.20 i Pingstkyrkan. I morn ska vi sätta upp affischer och skicka sms och e-mail till alla våra kontakter. Tänk i augusti; när vi ska fylla en hel buss från Filipstad med ungdomar och åka till ungdomsfestivalen Frizon. Det blir skoj. Det är ett delmål förutom målsättningen att alla ungdomar ska veta hur man kan leva i en relation till Gud genom Jesus. Killarna från Afghanistan, Irak, Somalia tillsammans med svenska flickorna och ryska ungdomarna från Lesjöfors. Alla hoppas vi ska få uppleva att Jesus vill vara deras bäste vän.
Kolla in på Frizon http://www.frizon.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0