Gömda barns rätt till skolgång


Ska papperslösa, gömda barn i Sverige ha rätt till skolgång? Den frågan vill FN:s barnrättskommitté få svar på från Sveriges rege­ring på onsdagen. Men regeringen svarar inte, utan vill utreda frågan på nytt.

Från DAGENS NYHETER:

FN:s barnrättskommitté

Barnrättskommittén är ett oberoende expertorgan med arton ledamöter från världens alla hörn. De sammanträder i Genève i Schweiz vart femte år. Staterna som förbundit sig att följa FN:s barnkonvention lämnar in en rapport om vad de gör för att förverkliga barnens rättigheter enligt konventionen. Kommittén samlar även in underlag från andra håll som enskilda organisationer och så vidare. Rapporteringen följs av ett förhör med företrädare för regeringarna. Efter förhöret sammanställer kommittén rekommendationer om hur staten bör agera för att följa barnkonventionen.

Annons:

Sverige har flera gånger kritiserats av FN:s barnrättskommitté för att inte leva upp till barnkonventionen när det gäller alla barns rätt till utbildning. På onsdagen ska en svensk delegation, med socialminister Göran Hägglunds statssekreterare Karin Johansson i spetsen, upp till förhör hos FN:s barnrättskommitté. 

Läs hela artikeln här:
Läs mer http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-tiger-om-gomda-flyktingbarn-1.874023


Nunnorna i Alsike blev räddningen för barn på flykt


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0