Svensk flyktingpolitik oroar Amnesty



www.svd.se:80/nyheter/inrikes/artikel_2965529.svd


De långa tider avvisningshotade tidigare asylsökande kan hållas inlåsta i väntan på transport har kritiserats av FN:s kommitté mot tortyr. Amnesty refererar kritiken i Sverigekapitlet och påpekar särskilt att det inte finns någon absolut tidsgräns för hur länge de drabbade kan hållas inlåsta.

Att irakiska asylsökande i sjunkande grad beviljas svenska uppehållstillstånd sedan Migrationsöverdomstolen i ett omstritt domslut konstaterat att det inte råder någon väpnad konflikt i landet är en annan punkt, liksom det avtal mellan Sverige och Irak som från februari i fjol tillåter Sverige att med tvång transportera avvisade asylsökande tillbaka till Irak. Amnesty

Läs mer genom att klicka på länken ovan.

I morgon ska jag träffa Värmlandsnytt TV2. De ska intervjua "folk" (asylsökande och mig m.fl) om de urusla lägenheter som Migrationsverket erbjuder asylsökande i Filipstad. Inget har hänt på flera år sen dessa bilder togs. Nu är det ohyra i en del lägenheter också och det har inte hjälpt med saneringen som Anticimex gjorde för en tid  sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0