Fantastiskt bra konsert i Nyhemshallen

Sångaren David Phelps får Dagens recensent Per Johan Thörn att nästan upplösas i atomer. Han skriver om Bill Gaithers Homecomings konsert igår.

För ett 10-tal år sedan kom min fu och jag i kontakt med Bill och Gloria Gaither och Homecomings Friends fantastiska sångare och musiker som varit förebilder för de svenska succeprogrammen "Minns du sången?"
Sedan dess har vi köpt ett 25-30-tal dvd-filmer och CD-skivor där USA:s främsta kristna sångare framför sina sånger både i grupp och enskilt. De stunder vi haft tillsammans med dem har varit fyllda av glädje, hänförelse, tillbedjan, lovsång och ofta gråt. Med stor gripenhet har vi tagit del av dessa "vänners" personliga vittnesbörd, kamp mot sjukdom och upplevelser av bönesvar och hur Gud varit med i svåra stunder. Det är sånger och vittnesbörd som vi kunnat relatera till och identifiera oss med. Efter en lång dag har vi ofta slagit oss ner vid TV:n för att slappna av och uppbyggas när vi lyssnat till sångerna. Några gånger har vi via Youtube spelat en eller två av sångerna på gudstjänster, bönemöten och samlingar för invandare. Det har oftast varit mycket uppskattat. Även ungdomar har lärt sig älska dessa sånger inte minst med sångare som Russ Taff, familjen Isacs, Jessy Dixon, Jason Crabb. När Andrae Crouch, Vestal Godman och andra tagit ton och förmedlat de gamla läsarsångerna såväl som de nya lovsångerna har vi upplevt som om himlen kommit ner.
När vi i god tid rullade in bilen på Nyhemsområdet var det med stor förväntan. Den kom inte på skam. Trots att konserten höll på i fyra timmar hölls intresset bland de 3000 åhörarna på topp hela tiden.
 Foto Bengt Sjöberg

Så här skriver DAGENS recensent. Jag har saxat några korta avsnitt i hans text:
"En timme in i konserten i den fullsatta Nyhemshallen är jag helt överväldigad. Då har Ernie Haase & Signature Sound just avslutat sitt magnifika framträdande med kraftfulla toner på höjder som vanliga dödliga bara kan drömma om. På andra sidan kvartettens gemensamma röstintervall lurar dessutom toner som nästan bara brummar genom basen Tim Duncan.

Innan konserten var det många billyktor som köade i mörkret på väg mot konsertlokalen. Och de som körde bilarna kan omöjligt ha varit besvikna när de lämnade Nyhemshallen efter en nästan fyra timmar lång konsert med ett 15-tal musiker och sångare på scenen. En kväll då extaserna avlöstevarandra liksom "Lucky Luke-sluten" på låtarna.

När David Phelps lovsjunger tror jag att änglarna jublar lite extra".

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=190471



Här kan du lyssna till en av de äldre favoriterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0