Gud planerade något gott för oss

I slutet av veckan funderade jag på gudstjänsten som vi skulle ha idag. Jag visste att flera av våra medlemmar skulle vara borta.
En familj från Nigeria ville välsigna sin son som fyllde ett år. De ville också bjuda på tårta och annat gott. Precis då ringer Tina från Iran som numera bor i Gambia och frågade om hon och en vän från Nigeria fick komma och vittna lite på mötet. Det passade ju verkligen perfekt.
Det märkliga i mötet var att de bibelord som jag skrivit upp som angelägna för församlingen var just de bibelord som den nigerianske evangelisten också hade på sitt hjärta. Det är egentligen inget att bli så där väldigt förvånad över eftersom Guds helige Ande är suverän på att leda och planera.
Vi hade ett 80-tal personer på mötet varav flera var i kyrkan för första gången. I slutet av möte gavs tillfälle att få resa sig upp och be en bön om att bjuda in Jesus i sitt liv. Flera reste sig och bad med i frälsningsbönen.
Vi var verkligen jublande glada.
Tina bjöd på mat efter mötet på en av de nya restaurangerna i Filipstad. Vi pratade minnen från tiden då hon levde gömd och vägen till uppehållstillstånd. Hur hon jobbade utan lön bara för att lära sig språket i över ett halvt år på Café Louise. Nu har hon en restaurang med 38 anställda. Snacka om Guds välsignelse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0