Manifestationen den 21 nov

Vi är nu cirka 15 organisationer/grupper som ställer upp bakom den manifestation som ska hållas i Filipstad för en medmänsklig, rättssäker och rättvis asylprocess.
Igår fick jag klart besked från några politiska partier och ungdomsförbund. Även ytterligare kyrkor har anslutit sig. det ser också ut som om skolkamraterna ställer upp och demonstrerar för sina utvisningshotade kompisar. Bra!
Tidningarna har skrivct en del och Filipstads Tidning planerar en intervju med en familj som är ett bevis på en fruktansvärt hård behandling.
Några undrar om vi "slår" på regeringen och migrationsministern. Så är definitivt inte fallet. FN, Sveriges riksdag och regering har skrivit under Barnkonventionen, olika dokument om mänskliga rättigheter och vi har en asylrätt och på paperet en laglig asylprocess. NU ÄR DET DAGS ATT LEVA UPP TILL ALLA VACKRA OCH VÄLMENANDE ORD!
Dagligen får jag ta del av motsatsen. En pastor ringde och berättade att en av medlemmarna i församlingen skulle vräkas från asylboendet eftersom hennes rumskamrater!!! varit stökiga och högljudda. Inte en chans till förklaring gavs utan Migrationsverket meddelade att polis skulle komma och föra bort kvinnan. När pastorn ringde och frågade om man får göra så vände Migrationsverket och meddelade att "så får det inte gå till".

Idag kom ett beslut angående en man som nyligen blivit döpt. Migrationsverket skriver att de inte tror på hans omvändelse/konvertering. Den hade skett för snabbt. (2 års tid hade vi angett som den tid mannnen varit inne i en process av att studera Bibeln, gå i kyrkan och umgås med kristna vänner, gifta sig i kyrkan o.s.v.) Migrationsverket tror inte att folk i mannens hemland vet om hans kyrkobesök! Ja, vill man inte förstå och vill man inte tro går det att bortförklara allt.

Liknande manifestationer som i Filipstad den 21 november kl.12 kommer att äga rum på minst ett 10-tal orter i Sverige samma helg.

I Sveriges Kristna Råd arbetar vi nu med en systematisering av de problem vi ser med nuvarande utlänningslag och asylprövningssystem. Du kan läsa mer om arbetet i följande länk till en artikel i Kyrkans tidning från igår: www.kyrkanstidning.com/nyheter/hard_kritik_mot_utlanningslagen_0_11584.news.aspx
 
Den 23 november klockan 13-00-15.00 i Storkyrkosalen i Stockholm (Stortorget, Gamla stan) bjuder vi in till en offentlig hearing då resultaten och rapporten kommer att presenteras. Bl.a. kommer Svenska kyrkans ärkebiskop Anders Wejryd att inleda. Efter presentationen av rapporten så kommer vi att bjuda in alla riksdagspartier att göra en kort kommentar (3 min) kring vad ni hört och hur ni vill agera för att förbättra svensk asylprövning, förtydliga utlänningslagen o.s.v.

Inom den närmaste tiden ska vi samlas för att planera manifestationens innehåll och uppläggning. Kallelse kommer att utgå till alla org. som svarat ja på förfrågan att delta i arrangemanget.
Här är en lista på orter som redan nu har kommit igång med att planera. Ansvariga personer står också. Om du som läser detta vill ha adresser kan du skriva till mig. [email protected] eller till [email protected]





Jönköping, 21/11,

Filipstad, 21/11,     -"-   Bengt Sjöberg

Linköping, 22/11,   -"- Hannu Lounela

Frövi 20/11,            -"- Isabell Ramberg

Umeå, 21/11,         -"-

Göteborg, 21/11,     -"- Lena Blom

Södertälje, 21/11,   -"- Jan Frykman

Märsta 22/11,         -"-  Peter Lööv Roos

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0