Nätverk i flyktingärenden

I Filipstad finns ingen förening som jobbar för mänskliga rättigheter och för asylsökande flyktingar. Däremot finns det flera eldsjälar som har kontakt med varandra. Ingen organiserad verksamhet, men vid kriser och angelägna situationer ringer eller mailar vi till varandra.
Ibland behövs pengar till nödhjälp och då brukar det kunna gå att få lös 500 kronor eller mer, men behoven är stora och nöden tilltar. Just nu är det flera som pressas av migrationsverket genom att man sänker bidrag till mat. I några fall överlämnar snart migrationsverket ärendena till polisen.
Just nu skulle vi behöva fler hjälpande händer.
Kanske bor du i närheten av Filipstad och skulle kunna tänka dig att göra en praktisk insats eller skulle kanske vilja hjälpa till genom att skicka en penninggåva.
Tänk om det fanns några fler som skulle kunna följa med till Migrationsverket vid återvändandesamtal. Vissa handläggare är oerhört aggressiva när de är ensamma med flyktingen, men när det är någon svensk som följer med är de fromma som lamm. Vi skulle behöva vara några fler som kan ställa upp som följeslagare.
Vill du ge en gåva kan du betala på Kristen Gemenskaps konto i SWEDBANK
Bankgiro: 5489-1536
Skriv gärna en rad om du kan ställa upp med något annat.
[email protected]

Jag är medlem i Farr och ombud för Farr i Värmland. farr står för Flyktinggruppernas och asylkommittéernas riksråd. www.farr.se

Foto när 8 poliser och vakter kom och tog en gravid och sjuk kvinna och förde henne till förvar=flyktingfängelse för att i ett senare skede utvisa henne och hennes dotter och man.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0