Brev från vår "utpost" i Bolivia

Våra missionärer i Bolivia (Violetta och David Larsson) har skickat ett brev. De har varit utsatta för ett inbrott där tjuvarna stulit datorer och annat som behövs för att upprätthålla verksamheten. David skriver ändå positivt och berättar hur arbetet växer genom att nya medarbetare tränas. Roligt att familjens son också gör en insats i församlingen. Läs här Davids brev.

Boken med lärjungaskapsträning är nu snart färdig, och den blir riktigt bra. Vi har 100 tränade medlemar som bara väntar på att få sätta igång med arbetet att nå ut med evangelium. Många fantastiska vittnesbörd om hur Herren verkar i hemmen och hur uppmuntrade folket blir av att arbeta på detta sätt.

Våra elever i andra och tredje året predikar och undervisar nu och vi är så glada att se en sådan hög kvalitet av nya tjänare på väg ut i Herrens Rike. I Punata går bibleskolan bra och den lilla grupp med elever där växer och mognar till.

Vi räknar nu med runt 50 predikanter i tjänsten här och nya arbeten planeras att startas allteftersom dessa får uppenbarat vad Gud har för planer för var och en. Vi har varje fredag runt 20 stycken av dessa i vår predikant tränings kurs. Här slipas gåvor till och vänskap för livet knyts i en härlig atmosfär av bön och gemenskap.

Ett behov som vi har i församlingen är att vi ligger efter med vår hyra. Två månader ligger vi efter och under Oktober måste vi också betala dubbel hyra enligt vårt avtal. (Vi fick vänta med den första hyran eftersom vi hade så mycket reparationer att göra i lokalen) Hyran ligger på 1000 USD. Vi har under året investerat mer än 100 tusen Svenska kronor i förbättningar. Vi har två år kvar att hyra lokalen och den är mycket bra för arbetets framtid. (Efter detta vill vi se om det finns möjlighet att köpa loss den)

Vi vill be er titta över om ni kan hjälpa församlingen här i Bolivia med hyrhjälp just nu. Om det går så skulle detta hjälpa oss så mycket att kunna gå vidare in i den spännande tid som ligger framför. Totalt behöver församlingen ett belopp på runt 20.000 Svenska kronor...

Gud välsigna er i allt som ni står i och vi hoppas kunna höras av mycket snart igen med en rapport...



Familjen Larsson med en kusin som just nu bor hos dem i Cochabamba.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0