En levande kraftfull bok

Jag hade ett extrainsatt bibelstudium ikväll. Det är ju roligt när det är måndag och det nyss varit söndagsgudstjänst. Roligt när ungdomar är andligt hungriga och söker Gud.
Den unga flickan tog i en bibel för första gången i sitt liv. Hon började läsa och la ner bibeln medan händerna skakade.
- Bengt! Vilken kraft det är i den här boken! utbrast hon.
Ja, man blir så glad när man får undervisa människor som tar emot Guds ord på ett så öppet och fräscht sätt.
Vi läste och kommenterade. När vi kom till kärlekens lov i 1 Korintherbrevet 13 bad en av pojkarna att få läsa kapitlet högt för sina kamrater på deras språk.
-Hör här, sa han. Detta är något av det allra finaste som jag någonsin läst eller hört.

Här är texten:

Vägen framför andra: kärleken

13 1Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. 2Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. 3Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

4Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. 5Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. 6Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. 7Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

8Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. 9Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. 10Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.

11När jag var barn talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. 12Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.

13Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.Barnbarnet DANIEL visar sin kärlek till gosedjuren. "Faffa" tycker om dig Daniel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0