Flyktingflickan återvände

I helgen har min fru och jag haft besök av Ofelia Namazova som bodde här i Filipstad i flera år medan familjen väntade och väntade på uppehållstillstånd. Nästan ett år gömde de sig, men Ofelia hade hela tiden kontakt med sin skola här i stan. I samband med att gömda familjer fick amnesti 2005 fick också Ofelia, henns bror och föräldrar det efterlängtade permanenta uppehållstillståndet.

Ofelia och henns pojkvän tyckte det var roligt att besöka olika platser i Filipstad där familjen bodde, arbetade, studerade och hade vänner. Idag är Ofelia jurist och engagerad i Kristdemokraterna och ungdomsförbundet KDU där Ofelia är talesperson i asyl- och migrationsfrågor. Hon studerar internationell rätt i ett barnperspektiv. Vi hade mycket intressanta samtal om tider som varit , men också samtal om engagemang idag som rör barn i asylprocessen, apatiskt sjuka barn och svårt traumatiserade föräldrar.

Paret hann med att besöka Erikshjälpen där Ofelia jobbat i flera år. Det var många som kände igen henne och önskade henne lycka och framgång i fortsättningen.
Här några kort från Valborgsmässoaftonen då vi besökte Munkebergs hembygdsgård där kommunens näringslivschef Agnbeta Svensson talade. Brasan spydde ut svart rök och det var rätt så kyligt så vi promenerade rätt så snart hem för fortsatta samtal och gott kvällste med mackor.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0