Måndagsgudstjänst för pizzabagare

Igår hade vi cafémöte i Välkomsthuset. Det kom riktigt bra med folk och vi hade en härlig gemenskap med sång och musik av Björn Magnusson som sjöng egna sånger och berättade lite om hur de kom till. Maud och jag sjöng en duett och Karl-Erik och Erland var med och spelade till sångerna. Alltså hade vi en liten orkester med piano, gitarr, bas och fiol.

Vi uppmärksammade att det var 100 år sedan Mahalia Jacksson föddes och vi sjöng en av de sånger som hon förknippas med nämligen Nobody knows the trouble I´ve seen.

Även idag har vi haft en gudstjänst. Till och med med dop. Det finns ju folk som jobbar tisdag-söndag och då kan de behöva få gå till kyrkan. Roligt! Vi åt jordgubbstårta också!

I morn är det bibel och bönetimme i Hällefors och på onsdag den populära Onsdagskul-samlingen som brukar samla mellan 30-40 barn. Helt fantastiskt!

Torsdag bibel och bönetimme på Träffpunkten i Filipstad. Ja, visst finns det samlingar att gå på för den som vill.

Vi ber till Gud om helande för vårt land och folk. Jag var med på kommunens budgetmöte idag och då sa socialchefen att det finns ett 30-tal familjer där socialtjänsten måste sätta in extra stöd och resurser på grund av olika problem. Tänk så mycklet nöd och lidande det finns bara i en liten stad som Filipstad. Det är synd om människorna, sa visst Strindberg, men det gäller verkligen vår tuffa och kalla tid. Låt oss be om mycket av Jesu kärlek, försoning, frid och glädje in i sargade hem och äktenskap/relationer. Hur kan vi som församling vara en resurs och en hjälp? Jo, kanske bara genom att du och jag SER MÄNNISKAN, SER BARNET. Ser, ger uppmuntran, stöd, hjälp och kanske ett litet samtal som kan öppna sig och du får vara med och förmedla något som kan ge livsförvandling. Hur viktigt är det inte att barnen från trasiga familjer får komma till t.ex. Onsdagskul och höra om Jesus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0