Skakande berättelse från Afghanistan


Detta är skakande läsning. Tillsammans med alla andra rapporter om det stora antal dödsoffer i Afghanistan, borde detta få våra politiker och Migrationsverket att stoppa alla utvisningar till Afghanistan.

"Från ett gömställe i Kabul kommer detta vittnesbörd från två konvertiter som nyligen utvisades från Sverige. Deras berättelse vittnar om att det blev precis så illa som vi befarade. De döljer inte sin kristna tro, de blir förföljda och de tvingas gömma sig:

"Hej, jag är en troende broder till er som tillsammans med en till kristen broder blivit utvisad från Sverige till Afghanistan.
Just nu befinner jag mig i Afghanistan och har från första stund gått igenom svåra saker i mitt liv och haft det mycket besvärligt.

Från den stund vi kom till flygplatsen i Kabul var vi öppna med att vi är kristna och vi dolde inte sanningen.

Vi fick bo på ett hotell i Kabul. Cirka klockan 01:30 på natten kom en person till hotellet och frågade i receptionen efter två afghaner som hade utvisats från Sverige. Receptionisten förnekade att vi bodde där.
De framhärdade och sa vi ska ge dig pengar om du ger dem till oss. Men de lyckades inte gripa oss.
Efter att de hade lämnat ringde vi till en kvinna som tidigare hade gett oss hundra dollar och berättade om allt som hade hänt på hotellet.

Just nu har vi ett mycket svårt liv och lever i ett gömställe och kan inte ens gå ut. Vi vill att ni ska be för oss om att vi också ska kunna vara fria och leva i frid som i många europeiska länder.
Vi är rädda och vet inte vad ska vi göra och varje stund kan någonting hända oss här.
Vi kan inte göra någonting och det är bara era böner som bär oss.

Som människor och kristna vill vi att den svenska regeringen och människor och Migrationsverket ska besluta korrekt och inte frånta afghaner deras mänskliga rättigheter genom att skicka de till Afghanistan.
Det finns inget liv för en troende i Afghanistan.

Vi har blivit offrade och det kan vi inte ändra på och vi lärde oss i vår kristna tro att några har alltid blivit offer.
Vi önskar att ingen och speciellt ingen troende ska hamna i en sådan situation som vi är i.

Situationen är oerhört svår och det är livsfarligt och det finns inget hopp.
Och det enda som håller oss stående är vår tro och väntan på att Gud ska komma tillbaka och den helige Ande ska komma och rädda oss.

Det här var allt som vi villa rapportera och allt är sanning och vi tackar er för att ni lyssnar."

KOMMENTAR

1 – Här ser vi rent konkret det som vi i #rättilltro har varnat för, nämligen att när svenska myndigheter utvisar kristna till världens näst farligaste land för kristna, så förnekar vi de facto dessa konvertiter deras rätt till tro. Svenska myndigheter tror inte att de är ”genuina” kristna, men uppenbarligen vill de behålla sin tro även inne i Afghanistan. Dessa två killar har redan från första stund varit öppna med att de är kristna, något som dock ledde till att de blev uppsökta och nära på tillfångatagna.

2 – Vilka var dessa hotfulla personer som sökte upp konvertiterna på hotellet i Kabul? Med tanke på att de inte var välkomna och dessutom försökte muta hotellpersonalen verkar det ju onekligen som att de hade ont uppsåt. Vad hade de tänkt göra med de två kristna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0