Josef berättar från Pakistan

Vår son Josef är kvar i Pakistan. Osäkert när och hur han kan komma hem, men han är bland vänner i de församlingar som han besökt under så många år.
Just nu får han vara delaktig i utdelning av mat till de allra mest fattiga. Han skrev så här i morse:
"På grund av denna två veckors "lock down" får jag rapporter varje dag från mina vänner om att bl a daglönearbetarna har det mycket svårt eftersom de inte kan jobba och därför inte kan köpa mat. Har fått en del gåvor till Pakistanhjälpen som vi just nu distribuerar via våra kontakter. På bilden nedan en änka och hennes barn som fick hjälp igår. Daglönearbetarna har jobb som hembiträden, rikshaförare, tegelbruksarbetare mm."
Josef har fått förmedla hjälp från Sverige.

Idag den 2 april skriver Josef så här:

Tack för de affärer som är öppna, alla varutransporter som fungerar och bönderna som håller oss vid liv! Kanske får vi en större uppskattning för det senare yrket i en tid som denna? Nedan bilder från den lokala mataffären där man byggt en mur av läsk vid kassan för att förhindra smittspridning.

Läser på morgonen att "lock down" förlängs till den 14 april. Allting är fortsatt stängt förutom mataffärer och vissa banker. Går inte att resa till andra städer då bara de som kommer från den staden släpps in. Fick också reda på nyss att man förlänger flygförbudet in och ut ur landet (med några få undantag) till den 11 april. Hade precis fått en ombokning till den 9 april.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0