Särskilda råd till församlingen med anledning av coronaviruset

Utöver myndighetsinformation kan församlingen anta försiktighetsåtgärder vid sina sammankomster enligt följande: 

1. Handhälsning. Vi rekommenderar våra värdar att inte hälsa i hand och i våra gudstjänster att inte uppmana människor att ta i hand och hälsa på varandra. Den personliga förbönen, om den utförs, görs också utan att ta i hand och vi är försiktiga med att inte andas nära intill ansiktet.

2. Nattvardsfirande. När och om vi firar nattvard rekommenderar vi särkalkar för vinet och ett sätt att hantera brödet på ett sätt så beröring av varandras bröd inte riskeras. Alternativt att man använder engångsportioner (exempelvis som här: https://www.ebay.co.uk/itm/174186804919), eller helt enkelt avstår nattvardsfirande under perioden.

3. Tänk på att hålla god ordning vid servering och toaletter. Säkerställ god hygien, att handsprit finns tillgängligt. Hitta alternativ för servering som begränsar hanteringen.

4. Observera att regeringen har förbjudit allmänna sammankomster med 500 eller fler deltagare och att det är straffbelagt att bryta mot detta. 

5. Vi uppmanar varje församling, som samlar ett lägre antal besökare än 500, att själv besluta hur man väljer att göra med gudstjänstfirandet.

6. Om ett fall av coronasmitta skulle upptäckas i er församling ber vi er att agera enligt myndigheternas instruktioner men vi är också tacksamma att bli kontaktade för att kunna bistå er församling särskilt.

7. Gör det ni kan för att använda digitala medier och smågruppsgemenskaper för att kunna upprätthålla gudstjänster och gemenskapen i församlingen. Vid behov, ta gärna del av andra församlingars websändningar, poddar och liknande.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0