Kraften i namnet Jesus del 2

https://www.youtube.com/watch?v=sh7NLwNFF_M&t=35s
 
För en tid sedan hade jag ett program där jag talade om kraften i namnet Jesus. Vi utgick från berättelsen om då Petrus och Johannes fick vara redskap till att en lam man blev botad och kunde gå. Mannen brukade sitta och tigga vid Sköna porten utanför templet och när han såg Petrus och Johannes, bad han dem om pengar. De svarade, att de inte hade pengar, men vad de hade var Jesu kraft att bota. Det blev stor uppståndelse när mannen började gå, springa och hoppa av glädje.  När de religiösa ledarna blev irriterade och frågade i vilket namn de utfört denna handling svarade lärjungarna att det var i Jesu Kristi namn som han fått sin styrka och sitt helande.

Jag berättade också sju exempel på bönesvar och mirakler som jag varit med om. Några har velat höra mer. En del har lagt märke till att de flesta som jag berättade om var nysvenskar och man har frågat varför inte jag berättat om några ursprungssvenskar. Någon har också undrat varför jag, som själv haft värk och problem med hälsan berättar så mycket om helanden.

Idag ska jag berätta om Jesu kraft att frälsa, hela och förvandla och att det inte finns några begränsningar. Det är något som kan ske med alla. Sen har jag inte svaret på lidandets problem och varför inte alla blir helade. Vi lever i en sargad ofullständig värld, men vi vet att Jesus vunnit seger. Jesu seger ska fullständigt visa sin totala makt och kraft en gång. Till dess får vi vila i tron på Honom. Jag har många gånger blivit berörd av Guds helande kraft. Jag har fått ny kraft att ta mig igenom mörka tunnlar och upplevt glädje, trygghet och hopp trots att vi inte fått svar på alla frågor. Jesus har gått vid min sida och uppmuntrat och gett kraft.

En sak som jag lagt märke till är, att det verkar som om det varit lättare för människor som inte har förutfattade meningar om kristen tro och om Jesus. De som varit öppna, nyfikna och nästan aldrig hört om Jesus, har tagit emot i tro och då har det skett mirakler.

Besök Korskyrkan Filipstad-Hällefors på http://www.filipstad-hallefors.se/kor... Korskyrkan Filipstad-Hällefors på Facebook: https://www.facebook.com/FHKorskyrkan/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0